Vama România-Republica Moldova. Măsuri comune privind fluidizarea traficului în perioada Paștelui
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto: Facebook Marea Mobilizare Unionistă
foto: Facebook Marea Mobilizare Unionistă
Autoritățile vamale din România și Republica Moldova dispun măsuri comune privind fluidizarea traficului, pe perioada sărbătorilor pascale.

Pe perioada sărbătorilor de Paște, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din cadrul ANAF din România au dispus măsurile administrativ–organizatorice necesare pentru a asigura fluidizarea traversării frontierei comune de către călători și transportatorii de mărfuri. Cele două administrații vamale au semnat în cadrul reuniunii de lucru a conducătorilor autorităților vamale din Republica Moldova și România, care a avut loc la Chișinău în data de 30 martie 2021, un Plan comun care cuprinde un set de acțiuni menite să accelereze trecerea prin punctele de frontieră a mijloacelor de transport marfă și a călătorilor.

Astfel, în perioada 26 aprilie-16 mai 2021, ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din posturile vamale de frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru gestionarea fluxului de călători și marfă, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale poliției de frontieră.

Ținând cont de situația pandemică generată de răspândirea virusului SARS CoV-2, se vor intensifica și măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanți, măști și mănuși pentru a fi utilizate în activitatea zilnică. În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linia de control pe întreg teritoriul țării, astfel încât să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

Pentru persoanele care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), unde acestea pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel