Varianta de coronavirus din Brazilia face PRĂPĂD. Țara a înregistrat cel mai mare număr de DECESE de la începutul pandemiei
Autor: Doinița Manic pe 03 Martie, 12:24 | Internațional

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Brazilia a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Datele de marţi au indicat 1.641 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore. Anterior, recordul zilnic de decese provocate de noul coronavirus în Brazilia fusese de 1.595, pe 29 iulie, relatează Agerpres. În total, ţara a înregistrat un total de 257.361 de decese asociate COVID-19.După recenzarea a circa 60.000 de cazuri noi marţi, numărul total de contaminări a ajuns la 10,6 milioane. Doar Statele Unite şi India au înregistrat mai multe infecţii.Brazilia, care şi-a început campania de vaccinare în ianuarie, este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie la nivel mondial. Preşedintele Jair Bolsonaro, care a minimizat de la început seriozitatea acestei ameninţări la adresa sănătăţii, a pus recent sub semnul întrebării necesitatea de a fi vaccinaţi împotriva coronavirusului.

  Vaccinul AstraZeneca, fabricat în Brazilia

Brazilia, o ţară de aproximativ 210 milioane de locuitori, a rămas în mare parte deschisă de Crăciun, Anul Nou, perioada sărbătorilor de vară şi în săptămâna carnavalului. Sâmbătă, o livrare de materiale pentru producerea a 12,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca a ajuns la Rio de Janeiro.Institutul de cercetare Fundacao Oswaldo Cruz intenţionează să producă circa 110 milioane de doze de vaccin AstraZeneca până la jumătatea anului folosind ingrediente active importate. În a doua jumătate a anului el ar trebui să fie capabil să poată produce în mod independent încă 110 milioane de doze datorită transferurilor de tehnologie.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri