Varianta indiană de Covid-19, depistată în Popești-Leordeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Un focar de Covid-19 a fost depistat la un grup de muncitori indieni intrați în țară la finalul lunii aprilie, în orașul Popești-Leordeni de la marginea Capitalei.

Potrivit unui comunicat al INSP, DSP a informat pe 1 mai în legătură cu 9 cetățeni infectați cu Covid-19, din India, angajați ai unei firme din orașul de la periferia Bucureștiului. Aceștia au ajuns în țară prin Aeroportul Otopeni, pe 20 aprilie 2021, prezentând teste RT-PCR negative. Aceștia au stat în carantină 5 zile, însă au fost depistați pozitiv la finalul perioadei prin teste antigen rapide.

Alți 26 de cetățeni din India, angajați ai altei firme din aceeași localitate, au fost depistați cu SARS-CoV-2 după ce au fost testați rapid în 19 și 20 aprilie. Din totalul de 35 de infectați, 18 se află internați la Spitalul „Victor Babeș” și un altul este la Spitalul „Matei Balș”.

În urma secvențierii s-a aflat că 7 erau infectați cu una dintre variantele indiene ale virusului

Când vine vorba de tipul de coronavirus contractat de aceștia, în urma secvențierii s-a arătat că 3 dintre ei erau infectați cu varianta britanică. Alți 7 erau infectați cu o variantă indiană, dar alta față de cea care a provocat criza sanitară din țara sud-asiatică. În final, 5 dintre ei aveau varianta B.1.127 „care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare”, după spusele INSP. În alte 3 cazuri, încărcătura virală a fost prea mică, deci neconcludentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel