Variante USR. Așteaptă o propunere din partea PNL, nu exclude varianta guvernului minoritar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Dacian Cioloș
Foto: Facebook Dacian Cioloș
Premierul desemnat Dacian Cioloș a spus, miercuri seară, că așteaptă răspunsurile PNL și UDMR cu privire la formarea unui nou guvern.  

Premierul desemnat Dacian Cioloș a spus că liderii PNL și UDMR au cerut timp pentru a analiza propunerea sa.

„Au spus ca au nevoie de o discuție în partid... În special Florin Cîțu are nevoie de aceasta discuție... Așteptăm decizia PNL și UDMR”, a declarat Dacian Cioloș

Dacian Cioloș ia în calcul și formarea unui guvern minoritar USR cu susținerea PNL în Parlament.

Decizia va fi discutată de liderii USR în funcție de disponibilitatea liberalilor de a susține această variantă. Conducerea PNL se va întâlni joi.

Kelemen Hunor, după discuția cu Dacian Cioloș: Am constatat lipsa de încredere, așa nu poți construi

Kelemen Hunor a spus că discuțiile de miercuri cu premierul desemnat Dacian Cioloș nu au avut nici un rezultat.

„Am avut această discuție la invitația premierului desemnat Dacian Cioloș. Azi nu am ajuns la o concluzie, trebuie să vedem ce va discuta fiecare dintre părți în forurile decizonale”, a spus Kelemen Hunor.

„Am constatat lipsa de încredere, fără încredere este greu să construiești. Noi trebuie să găsim o soluție, într-o formă sau alta. Eu sper ca fiecare să mai lase din orgoliile arătate în stânga și în dreapta, nu mai putem schimba moțiunea de cenzură, nici alăturarea de AUR, dar trebuie să schimbăm viitorul”, a subliniat Kelemen Hunor.

O poziție asemănătoare a adoptat și liderul PNL, Florin Cîțu.

„Azi nu a fost nicio concluzie, am spus că mi se pare normal ca cei care au declanșat criză să vină cu o solutie, o sa mai discutăm”, a spus președintele PNL Florin Cîțu.

„Ne gândim că a avut în spate o majoritate când a propus USR premier pe Dacian Cioloș, acea majoritate este PSD-AUR-USR, o majoritate testată în Parlament”, a mai spus Florin Cîțu, premierul interimar.

Amintim că premierul desemnat Dacian Cioloș s-a întâlnit, miercuri, cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern. Discuțiile au avut loc la sediul PNL.

De asemenea, amintim că Dacian Cioloș a anunțat că se va întâlni, din nou, vineri, cu liderii PNL și UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel