Vedete internaționale Eurovision Song Contest pe scena Finalei Naționale din 1 martie
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Stage Technical stuff 2019 (© Thomas Hanses)
Stage Technical stuff 2019 (© Thomas Hanses)
Vedete internaționale ajung în acest weekend la Buzău la Finala Națională a concursului Eurovision 2020. 

Duminică, 1 martie, Televiziunea Română a pregătit fanilor Eurovision un mărţişor special: prezenţa în spectacol a uneia dintre cele mai iubite câştigătoare ale concursului Eurovision Song Contest, Loreen, precum şi a doi dintre concurenţii ediţiei din acest an - Ulrikke Brandstorp, reprezentanta Norvegiei şi Sandro, din partea Ciprului.

Cine este Loreen

LOREEN, vedetă de talie internaţională, este cea mai cunoscută câştigătoare a concursului Eurovision din ultimii 10 ani. Artista a lansat pe scena concursului cea mai descărcată melodie din istoria acestui prestigios concurs, "Euphoria".

Având origini suedeze şi marocane, interpreta şi compozitoarea Loreen a devenit star internaţional în 2012, atunci când a câştigat Eurovision Song Contest cu hit-ul „Euphoria", ajuns în fruntea clasamentelor din 21 de ţări. 

„Sunt atât de fericită să revin în frumoasa Românie! Îmi face mare plăcere să ştiu că reprezentanta din acest an a României se numără printre fanii mei. Îi doresc succes în urmatoarele etape ale concursului! Ne vedem la Buzău pe 1 martie!" declară Loreen.

Participanți la Eurovision 2020, la Rotterdam

Duminică seara, în premieră, Roxen se va întâlni la Buzău si cu doi dintre artiştii cu care va concura pe 12 mai, în prima semifinală de la Rotterdam. Este voba despre Ulrikke Brandstorp şi Sandro.

Ulrikke Brandstorp, în vârstă de 24 ani, vine din Sarpsborg, Norvegia și este câştigătoarea din acest an a Melodi Grand Prix - Selecţia Naţională Eurovision din ţara sa, cu balada "Attention". Ea este şi autoarea acestei piese pe care a scris-o în colaborare cu Kjetil Morland (câştigătorul MGP din 2015) şi Christian Ingebrigtsen (membru al formaţiei A1).

Despre prezenţa sa la Finala Națională pentru Eurovision 2020, Ulrikke mărturiseşte: "Sunt extrem de emoţionată şi onorată de invitaţia de a vizita România şi de a lua parte la spectacolul Televiziunii Române de duminică. Sunt îndrăgostită de fanii Eurovision din România, care m-au sprijinit atât de mult în ultimele luni. Va fi pentru prima dată când ajung în România, aşa că de-abia aştept să văd această ţară şi să mă întâlnesc cu fanii de aici!"

Reprezentantul Ciprului la Rotterdam

Sandro, reprezentantul Ciprului pe scena de la Rotterdam, s-a născut în urmă cu 24 de ani în Germania, ţară în care locuieşte și în prezent. Pe numele său Alessandro H. Ruetten, artistul are descendenţă americană şi greacă. Aceasta este si motivul pentru care, în decembrie 2019, a fost selectat intern de televiziunea publică din Cipru pentru a reprezenta această ţară. În luna mai, la Rotterdam, Sandro va interpreta pentru Cipru piesa „Running", compusă de australianul Alfie Arcuri, interpretul australian care a castigat Premiul SRTv – SRR la editia din 2019 a Festivalului International Cerbul de Aur.

Prezenţa sa ca finalist la acest mare eveniment a reprezentat lansarea carierei de artist pe plan internaţional atât ca interpret, cât şi ca producător şi compozitor. „Buna România, eu sunt Sandro şi mă bucur să fiu alături de voi în Finala Naţională din 1 martie. Cipru soseste la Buzău, de-abia aştept să ne întâlnim acolo. Mulţumesc şi ne revedem curând!", declară artistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel