Vedetele neștiute de pe aeroporturile bucureștene. ”Nu doar că arată ca în filmele SF, dar au și super-puteri!”
Autor: Alexandru Ichim pe 07 aug, 15:08 | Social

Compania Națională Aeroporturi București a prezentat astăzi două dintre ”vedetele” celor două aeroporturi din Capitală. 

Două autospeciale de ultimă generație, dotate cu cele mai bune tehnologii au fost prezentate pe pagina de Facebook a Companiei Naționale Aeroporturi București.

”Siguranța pasagerilor și a aeronavelor începe prin grija și atenția la detalii. Prevenție activă și intervenție promptă! Două super-mașini au devenit rapid vedetele platformelor aeroportuare ale celor două aeroporturi bucureștene- Aeroportul International Henri Coanda si Aeroportul Internațional Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu.

Nu doar că arată ca în filmele SF, dar au și super-puteri! Este vorba despre autospecialele PSI Ziegler model FLF 80/125-15+250P (Z6) care au intrat recent în dotarea compartimentelor de pompieri.

Ce dotări au autospecialele 

 

Dimensiunile vehiculelor, cantitatea agenților de stingere (12.500 l apă, 1500 l spumă și 250 kg pulbere), suprastructurile și componentele speciale (tun de apă pe acoperiș cu o aruncare de până la 85 m, tun frontal cu 45 m aruncare, cabina ergonomică cu o extraordinară vizibilitate a platformei aeroportuare), viteza maximă de 115 km/h de deplasare și detenta de 80 km/oră în 35 sec. de la pornirea din punct fix, asigură pe deplin cerințele tactice ale misiunilor de prevenire și de intervenție ale bravilor pompieri în conformitate cu cerințele ICAO”, se arată într-o postare pe Facebook, publicată de ”Bucharest Airports”. 

Foto: Bucharest Airports

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri