Vehiculul spațial de transport „Progress MS-14”, scufundat în Oceanul Pacific. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Vehiculul de transport spațial „Progress MS-14” s-a scufundat în Oceanul Pacific.

Vehiculul de transport spațial "Progress MS-14", care a fost debarcat de pe Stația Spațială Internațională (ISS) miercuri seară, a fost scufundat în Oceanul Pacific, a raportat Roskosmos.

Căderea elementelor structurale necombustibile ale navei a avut loc într-o zonă non-navigabilă din Oceanul Pacific, la aproximativ 3 mii km de orașul Wellington și la mai mult de 7 mii km de orașul Santiago.

Miercuri, la ora 02:11, "Progress MS-14", după ce și-a finalizat misiunea, s-a deblocat de la modulul Zvezda al segmentului rus ISS. După decuplare, vehiculul spațial a fost pe orbita apropiată a pământului timp de aproximativ o zi. Timpul lung de zbor autonom la Roskosmos a fost explicat prin testarea unui nou sistem de control al atitudinii în timpul inundațiilor.

Sonda spațială "Progress MS-14" a decolat de la cosmodromul Baikonur și a fost ancorată în compartimentul de asamblare al modulului ISS Zvezda pe 25 aprilie 2020. Timpul de la lansare până la andocare a fost de 3 ore și 20 de minute, ceea ce a făcut-o cea mai rapidă navă spațială din istoria zborurilor către ISS în acel moment. Un nou record a fost stabilit de următorul Progress MS, care a ajuns la ISS în 3 ore 18 minute 31 secunde.

Vehiculul scufundat deține încă două recorduri: a petrecut un an record și patru zile pe orbită și, de asemenea, a corectat orbita ISS de zece ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel