Vela a intervenit în direct la România TV. Replică fulger pentru Tudor-Tim Ionescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a intrat în direct la România TV pentru a da o replică după unele afirmaţii făcute de către Tudor-Tim Ionescu.

"Am dorit să fac o precizare faţă de ce spunea un invitat al dumneavoastră, înţeleg că este consilier ALDE, care spunea că era mult mai bine să dotăm poliţia decât să rebranduim maşinile. Pentru că lucrurile care nu se spun se uită, aş dori să fac următoarele precizări: principala preocupare a mea ca ministru al Afacerilor Interne a fost să fac ceea ce nu a făcut guvernul anterior susţinut de către ALDE. Adică dotarea poliţiei cu tot ceea ce are nevoie pentru a lupta împotriva crimei organizate.

Şi vă dau câteva exemple care sunt cifre absolute şi pot fi verificate de către cel mai nepriceput consilier care poate verifica pe site-urile ministerului orice dotare şi orice achiziţie: de când sunt ministru am achiziţionat 6.744 de maşini noi, rebranduirea a fost făcută gratuit de către furnizorul de autoturisme, Dacia - Renault; am regândit dotarea poliţiei cu lucrurile de care avea strictă nevoie. 12.000 de camere de luat vederi cu care am dotat pe toţi colegii din poliţie care lucrează la ordine publică şi la rutieră, am cumpărat căşti de protecţie pentru a-i proteja împotriva răspândirii noului coronavirus, am cumpărat bastoane cu şocuri electrice şi cel mai important lucru - niciun ministru PSD-ist sau susţinut de ALDE când Guvernul PSD era la putere şi declara că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă cu fenomenul criminogen dar lupta cu reţelele de mafioţi, de interlopi, de reţele de trafic, cu pistoale Carpaţi din anii '74, noi acum am achiziţionat 25.000 de pistoale Beretta", a declarat Marcel Vela. 

Ce a declarat Tudor-Tim Ionescu

"Nu din spatele microfoanelor se face treabă, ci din teren. Într-adevăr, în Capitală, să nu uităm, în urmă cu câteva luni de zile am avut în mijlocul Bucureştiului, în Piaţa Constituţiei, o altă răfuială a două clanuri în faţa Parlamentului, lângă SRI, lângă Ministerul Justiţiei. (...) Văd nişte eforturi de comunicare din partea MAI care ar fi binevenite doar dacă mi-ar explica şi mie cineva care este utilitatea schimbării imaginii poliţiei şi a maşinilor Poliţiei Române prin scoaterea tricolorului naţional de pe aceste maşini? Este un lucru pe care eu nu pot să-l înţeleg, vă spun sincer.

Chiar fac un apel către MAI să pună din nou, acolo unde îi este locul, tricolorul şi însemnele naţionale pe maşinile noastre de poliţie, tocmai pentru a da încredere cetăţenilor. Iar încrederea, repet, se dovedeşte în teren, prin fapte, nu din spatele microfoanelor", a declarat, la România TV, Tudor-Tim Ionescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel