Veste PROASTĂ înainte de revenirea la școală. Cercel: Zeci de copii sunt internați la ATI
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: DSU România
Foto: DSU România
Profesorul Adrian Streinu Cercel avertizează că în prezent 21 de copii infectați cu noul coronavirus sunt internați la ATI în București.

Chiar dacă experții în sănătate au tot spus că în cazul copiilor infecția cu COVID-19 este mai puțin periculoasă, iar aceștia dezvoltă în cazuri rare forme grave ale bolii, tot mai mulți copii ajung la ATI. Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat că la Institutul "Matei Balș" din București, 21 de copii sunt internați în secția de terapie intensivă, scrie Capital.ro.

Tratemtnul în cazul copiilor infectați cu coronavirus este mult mai complicat, susține profesorul. Asta pentru că necesită mai multă atenție, este diferit de cel aplicat adulților, iar dozele în care este prescrisă medicamentația sunt stabilite în funcție de greutatea pacientului.

"Părinții care observă ca micuții lor manifestă simptome asemănătoare COVID-19 trebuie să se adreseze medicului pediatru sau unui spital de boli infecțioase. Ei nu trebuie să se alarmeze și trebuie să-și amintească faptul ca simptomele asociate COVID-19, cum ar fi tusea sau febra, pot fi similare cu simptomele gripei sau răcelii comune – care sunt mult mai frecvente.", a declarat Adrian Streinu Cercel în cadrul unei emisiuni.

Copiii, asemeni adulților, ar trebui să respecte aceleași măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19: spălatul frecvent pe mâini, distanțarea fizică, evitarea contactului cu persoanele bolnave și purtarea măștii de protecție dacă vorbim despre copii cu vârste peste 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel