Veste tristă pentru cinefili. Un celebru actor a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Celebrul actor sovietic de origine armeană Armen Djigarhanean, cunoscut din filme ca "Teheran 83" şi "Locul întâlnirii nu poate fi schimbat", a murit vineri noapte la vârsta de 85 de ani, a anunţat Teatrul Dramatic din Moscova pe care l-a condus reputatul artist, relatează EFE.

"A murit Armen Borisovici Djigarhanean, mare artist şi lider", a anunţat teatrul într-un comunicat citat de agenţia RIA Novosti. Ştirea a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al actorului, Artur Sogomonyan, într-o postare pe Facebook. "Nu îmi pot găsi cuvintele, nu există o altă persoană ca el. Ne-a lăsat orfani", a scris Sogomonyan, care s-a arătat încrezător că numeroasele filme la care a participat actorul "vor trăi pentru totdeauna", transmite Agerpres.

Născut şi crescut la Erevan, Djigarhanean a început să lucreze ca actor în teatrele ruseşti ale oraşului, înainte de a se muta la Moscova pentru a continua actoria. El a debutat pe marele ecran în 1960.

Cunoscutul actor a jucat de atunci în peste 250 de filme pentru marele şi micul ecran - care i-au adus includerea în Cartea Recordurilor Guinness - şi şi-a împrumutat vocea pentru numeroase personaje din filme de animaţie ruseşti şi internaţionale.

"Am pierdut un mare artist, o persoană care ne-a ajutat să trăim prin rolurile sale, iar acest lucru nu se va uita niciodată", a spus despre Djigarhanean, reprezentantul special al Preşedintelui Federaţiei Ruse pentru cooperare culturală, Mihail Şvîdkoi.

Djigarhanean este unul dintre cei mai populari şi renumiţi actori ruşi, Novaia Gazeta descriindu-l ca pe o "marcă distinctă" în teatrul şi filmul rus.

Potrivit lui Peter Rollberg, profesor de limbi slave şi studii cinematografice, "personajele lui Djigarhanean se disting, de obicei, prin stoicism, ironie şi o putere interioară liniştită, care iradiază un farmec dur ce a crescut odată cu vârsta".

În 2018, celebrul actor a fost spitalizat la Moscova, după ce a suferit un infarct la teatrul său unde se pregătea o nouă reprezentaţie, şi a stat mai mult de o oră în comă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel