Vestea MOMENTULUI pentru turiștii români. Alte CINCI țări pe „lista verde”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Românii nu vor mai fi nevoiți să stea în izolare la întoarcerea din 5 noi țări în cazul în care aleg să călătorească peste granițe. 

Cele cinci țări ar putea fi Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și Franța, însă numai în zona continentală. Actualizarea listei cu zonele verzi, adică țările în care putem merge fără ca la intrarea în România să intrăm în izolare la domiciliu, se face la 14 zile, în funcție de situația epidemiologică din țările respective”, a transmis Digi 24, pe surse, printr-un corespondent.

Astfel, dacă numărul cazurilor dintr-o țară care este acum în zona verde este în creștere, atunci la 14 zile poate fi scoasă. Altele, cum se întâmplă acum, pot fi introduse pe această listă. Țările trebuie să nu aibă mai mult de 5 cazuri la 1 mil. locuitori.

Problema în România este că numărul cazurilor este în creștere și deja am depășit media UE de 16 cazuri la 100.000 locuitori. Asta înseamnă că ar putea fi țări care să ia decizia ca, în momentul în care ajungem acolo, să intrăm în izolare”, a continuat corespondentul Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel