Veşti bune pentru şoferii blocaţi pe Valea Prahovei. Google Maps introduce o nouă componentă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Încercând să-și gestioneze cât mai bine riscul de infectare cu coronavirus, utilizatorii au găsit o nouă utilitate pentru serviciul Google Maps, alta decât aflarea traseelor de călătorie și navigarea către locația respectivă.

În schimb, tot mai populară este folosirea Google Maps pentru a obține informații estimative despre rutele deja cunoscute, cum ar fi timpul de călătorie și ora de ajungere la destinație. Mai ales în perioada de vârf a restricțiilor de carantină, utilizatorii au folosit Google Maps și pentru a afla cât de aglomerate sunt mijloacele de transport pe diferite rute de tranzit, ajustând în consecință traseul folosit și ora de plecare pentru a reduce interacțiunile cu ceilalți călători.

O astfel de opţiune ar fi extrem de utilă şoferilor care rămân blocaţi în fiecare weekend pe Valea Prahovei. Aceştia ar putea şti dinainte dacă va fi aglomerat şi dacă ar trebui să urmeze o altă rută. 

Între timp, Google a adus îmbunătățiri acestei funcționalități, Google Maps oferind acum și unele sugestii adresate bicicliștilor, în idea de a încuraja cât mai mult folosirea acestui mijloc de transport în detrimentul rețelei de transport în comun sau autoturismul personal. Dincolo de rațiuni ecologice, mersul pe bicicletă este o activitate individuală care reduce la minimum riscul de infectare în tranzit, scrie go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel