Viața după coronavirus. Medic celebru, previziune grea: Îmi pare rău
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vasi Rădulescu / Foto Facebook
Vasi Rădulescu / Foto Facebook
Cum va arăta viața după COVID-19? Un răspuns vine de la medicul și scriitorul Vasi Rădulescu.

„Vom trece și peste asta și nu, nu vom fi mai buni. Nu am devenit subit mai empatici. Cam aceiași oameni care oricum făceau fapte bune se implică acum și fac chiar mai multe. În același timp, există escroci care sunt în stare de orice pentru a se îmbogăți. Se fac combinații cu statul pe bani grei, se dau pe repede înainte contracte, se umflă prețuri, se fură ca-n codru, se exploatează emoții. Cei buni depun o muncă uriașă să facă lucrurile cu sinceritate și transparență. Cei răi stau în poziții înalte, majoritatea nemeritate, de unde uneltesc fel de fel de oribilități.

Va trece pandemia, nu o vom uita niciodată, dar ne vom întoarce la apucăturile noastre. Vom cumpăra prostii, vom pierde timp, nu vom citi cărți, ne vom lamenta că nu merg lucrurile, nu vom avea pic de empatie în plus, nu vom schimba educația asta jalnică, ne vom aglomera cu lucruri pur materiale, vom arunca mâncare multă, vom critica în stânga și-n dreapta, vom urî.

Cantitatea binelui și a răului rămâne cam constantă în timp. Nu devenim subit mai buni după niște luni dure, când construcția noastră nu e asta. Nu poți face hamsterul să zboare dacă-l ții trei luni în cușca cu păsări. Ne iluzionăm acum cu visuri goale despre o societate resetată; problemele în sistemul de sănătate vor continua, oamenii vor blama și înjura medicii care acum sunt chipurile eroi, educația va fi tot la pământ, economia va fi mult timp vai de ea.

Nu, nu vom fi mai buni. Vom fi cei buni și cei răi, cam la fel. Din păcate, cei buni ajung să fie sufocați de mulțimile de hoți, șmecheri, profitori, mincinoși, proști. Cei buni sunt grăunțe de nisip pe o plajă pietroasă.

Îmi pare rău dacă par pesimist, sunt doar realist”, a scris, miercuri, Cristian Bușoi pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel