Perseverance va trimite pe Pământ dovezile de viață de pe planeta Marte
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
unsplash
unsplash
Roverul Perseverance va colecta dovezi preistorice de viață de pe planeta Marte pe care următoarele misiuni le vor aduce pe Pământ. 

Roverul Perseverance, sau „Percy”, după cum este numit de echipa de pe Terra, va începe în curând explorarea planetei Marte, transmite CNN. NASA are ca scop găsirea urmelor preistorice de viață de pe Planeta Roșie. Eventualele probe vor fi stocate de rover și vor fi transportate pe Pământ de următoarele misiuni. 

Roverul Perseverance este prima misiune de astobiologie a Agenției Spațiale, în care încearcă să găsească urme de viață pe alte planete din Sistemul Solar. Mostrele culese de pe Marte vor ajuta oamenii de știință să facă descoperiri despre trecutul planetei.

Alte planete care ar putea conține urme de viață sunt cele două luni ale planetei Saturn, Titan și Enceladus, dar și luna Europa aparținând planetei Jupiter. Acestea prezintă formațiuni geografice și oceane, asemenea Pământului. 

Două misiuni vor fi lansate în acest deceniu pentru a explora Titan și Europa. Misiunile au ca scop descoperirea unei planete care poate susține viața la fel ca pe Pământ. Europa Clipper va decola în 2024, iar Dragonfly își va începe misiunea în 2027.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel