Victor Negrescu: "Social demcraţia şi progresismul, compatibile". Mişcarea lui Biden, aplaudată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Facebook Victor Negrescu
Facebook Victor Negrescu
Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a vorbit despre compatibilitatea între social-democrație și progresism, într-un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS, şi a apreciat mişcarea preşedintelui SUA, Joe Biden, în ceea ce priveşte introducerea unor noi taxe pentru companii. 

„Eu cred că social-democrația și progresismul sunt compatibile între ele, mai ales acea formă a progresismului social care caută să vină cu noi măsuri de protecție socială, dar și cu noi sisteme care echilibrează puțin ceea ce se întâmplă în lume, ceea ce văd la președintele Biden de exemplu”, a transmis Negrescu.

„Președintele Biden și guvernul american au constatat, într-adevăr, că se pierd foarte mulți bani care merg către zonele acestea de paradis fiscal, e foarte multă evaziune. Atunci, ei au venit cu o propunere extrem de interesantă: să introducă o taxă minimă pentru corporații aplicată la nivel mondial, adică chiar dacă aceste companii decid să mute sediile pe insulele unde nu plătesc taxe, tot vor plăti acea taxă minimă”, a adăugat europarlamentarul.

"Forme ale progresismului care pot merge în extreme"

„Iată, aceasta este o formă de progresism extrem de interesantă – progresism fiscal aici, extrem de compatibil cu social-democrația. Evident, sunt și forme ale progresismului care pot merge în diferite extreme cum sunt și forme ale social-democrației care merg spre socialism și comunism, dar cred că există o compatibilitate între ele”, a mai spus Negrescu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel