Victorie pe linie a echipei Cîţu la Congresul PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Facebook PNL
Facebook PNL
Echipa lui Florin Cîţu a câștigat pe linie funcțiile de conducere din Biroul Politic Național. Învinşii, tabăra Orban, se gândesc ce mişcare să facă în acest context. 

Rareș Bogdan a fost reales la Consiliul Național al PNL organizat la Romexpo în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Potrivit unor surse din partid, Rareș Bogdan a obținut 1107 de voturi, în timp ce Adrian Veștea a fost votat de 690 de delegați. Alte 45 de voturi au fost declarate nule.

Europarlamentarul Rareș Bogdan face parte din echipa de prim-vicepreședinți pentru Biroul Executiv al PNL anunțată duminică dimineața de Florin Cîțu:

Prim-vicepreședinți:

Rareș Bogdan (prim-vicepreședinte Comunicare și Relații Internaționale);

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova – prim-vicepreședinte Mediul de Afaceri, Societate Civilă;

Lucian Bode – prim-vicepreședinte Strategii Politice;

Gheorghe Flutur – prim-vicepreședinte Politici Publice.

După ce Florin Cîțu a fost ales sâmbătă președinte al PNL, duminică are loc un Consiliu Național, tot la Romexpo, în care se vor alege celelalte funcții de conducere din Partidul Național Liberal. La Consiliul Național participă 2.000 de delegați.

Orban, despre ruptura de Iohannis: Eu mi-am făcut datoria

Ludovic Orban a spus că nu există nicio șansă de împăcare a sa cu președintele Klaus Iohannis, după Congresul PNL. Întrebat, duminică, dacă Iohannis ar putea face ceva să îl împace, Orban a spus că el și-a făcut datoria față de președinte.

Întrebat, duminică, dacă a discutat cu președintele ales al PNL, Florin Cîțu, despre declarația pe care a făcut-o pe scenă, privind faptul că între el și președintele Iohannis nu mai există parteneriat, Orban a spus că nu mai are nimic de spus față de ceea ce a spus sâmbătă.

Despre aceea declarație, Cîțu a spus că Orban ar trebui să dea explicații în BEX.

Întrebat dacă își retrage declarația, Orban a spus că niciodată nu și-a retras on declarație.

Întrebat, în continuare, de jurnaliști, dacă nu îi e teamă de o eventuală excludere din partid, Orban a răspuns: „Ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâștigătoare. Cum să fiu sancționat? Să fim serioși”.

Orban a spus că nu mai există cale de împăcare cu președintele Iohannis.

„Ce să mai facă (Iohannis - n.r.)? Am fost șeful de campanie al candidatului la președinție al PNL, Klaus Iohannis. Împreună am reușit un scor senzațional, cel mai mare scor politic și în primul tur, și în al doilea tur pentru un președinte al României. Eu cred că mi-am făcut datoria în relația cu domnul Iohannis și lucrurile sunt cât se poate de limpezi. Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu președintele ales al partidului”, a mai spus Orban citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel