Victorie pentru Florin Cîțu. Alina Gorghiu și Nicolae Neagu au fost aleși vicepreședinți PNL la Senat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Candidații propuși de tabăra Florin Cîțu au fost aleși vicepreședinți la Senat.

Alina Gorghiu și Nicolae Neagu, candidații propuși de tabăra Florin Cîțu, au fost votați vicepreședinți la Senatul României.

În același timp, Florin Roman, la rândul său susținut de Florin Cîţu în competiţia internă din PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a câştigat la limită în faţa lui Laurenţiu Leoreanu, susţinut de Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

„Mulțumesc colegilor senatori pentru încredere!

Sunt vicepreședinte al Senatului și în această sesiune.

Vă stau la dispoziție tuturor pentru o legislație mai bună, suplă și aplicabilă!“, este mesajul Alinei Gorghiu, după ce a fost votată vicepreședinte al Senatului.

Se rupe Guvernul? Barna: Nu vă jucați cu USR PLUS! / Şedinţa de Guvern, suspendată

Un nou scandal cutremură Guvernul. Partenerii de la USR PLUS ar fi amenințat că părăsesc sala. 

 "Protocolul spune că dacă partenerii nu ajung la un acord pe un subiect sau altul, nu forţăm. Nu există un drept de veto al premierului care spune "vreţi, nu vreţi eu pun asta pe ordinea de zi şi o adopt" sau poate să existe, e dreptul lui să adopte şi singur orice lucru vrea în şedinţa de guvern, dar există un cost politic pentru că suntem o guvernare de coaliţie, bazată pe cele 80 de voturi ale USR PLUS. Până la acest moment nu a fost transmis niciun aviz pe Anghel Saligny de la Ministerul Justiţie", a spus Dan Barna.

Cât despre faptul că Florin Cîțu ar fi transmis pe diverse căi că, dacă ministrul Justiției nu va da un aviz pe marginea acestei OUG, ar putea să trimită Corpul de Control la minister sau că anumite instituţii ale statului se pot autosesiza pentru a-l acuza pe acesta de abuz în serviciu, Dan Barna a spus: "Acolo trebuie să fie o confuzie pentru că nu se pune problema de abuz în serviciu nici în glumă. Tactica asta cu ameninţări este departe de a da credibilitate acestui premier în fruntea acestui Guvern".

"În această seară, după şedinţa de Guvern de la ora 19.00, avem convocată şi o şedinţă a Biroului Naţional pentru a lua deciziile politice necesare în funcție de ce se va întâmpla în şedinţa respectivă de Guvern. Nu vă jucaţi cu USR PLUS! Suntem aici să guvernăm, nu plecăm acasă, nu ne dăm bătuţi şi vom rămâne până la sfârşit pentru că avem în spate un electorat care ne-a cerut lucrul acesta", a mai spus Dan Barna.

Anghel Saligny, la schimb cu desființarea SIIJ? 

Recent, întrebat dacă USR PLUS a condiționat sprijinul pentru ordonanța legată de PNDL 3 și de un acord de trecere prin coaliție a desființării SIIJ, în forma de la Guvern, respectiv forma propusă de ministrul Justiției, Stelian Ion, Ludovic Orban a răspuns: ”N-aș vrea să înțeleg așa...”. După ce i s-a spus ”am înțeles că au fost și acuzații de șantaj”, el a continuat: ”N-aș vrea să înțeleg așa discuțiile pe care le-am purtat, obiectivul de desființare a Secției Speciale este un obiectiv care este inclus în programul de guvernare, asumat de toate formațiunilor politice din cadrul coaliției. Pentru noi, cei din PNL, e un obiectiv pe care-l vom atinge și care nu e un obiectiv al unui singur partid din coaliție. De altfel, și UDMR susține că este partizanul desființării SIIJ și că... sigur că mai rămâne să cădem de comun acord asupra formulei pe care să o susținem împreună la dezbaterea din Senat”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel