UPDATE: Agresorii au fost reținuți /Activistul Buzoian, bătut de faţă cu poliţiştii de mai multe persoane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Un bărbat din Buzău a fost agresat de mai multe persoane, chiar de faţă cu mai mulţi agenţi de poliţie. Maşina sa a fost avariată serios în urma conflictului. 

UPDATE: Cei trei indivizi au fost reținuți și urmează să ajungă în fața judecătorilor pentru arestare.

"În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Buzău, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Precizăm faptul că în ziua de 12 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni, au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112, de către un buzoian, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, pe raza localităţilor Săpoca şi Cernăteşti, ar fi fost agresat de către trei persoane", a precizat IPJ Buzău, potrivit Agerpres.

____________________________________________________________________________

Bărbatul, cunoscut pe Youtube drept Activistul Buzoian, ar fi fost agresat de mai mulţi vânzători de păsări din comuna Săpoca, Buzău. Acesta a filmat întreaga scenă, iar pe video se vede că intervenţia agenţilor de poliţie este întârziată, motiv pentru care buzoianul este umplut de sânge. Acesta a demarat în trombă pentru a scăpa de lovituri. 

„Vă rog, protejați-mă! Vin să mă bată!”, așa s-a rugat Activistul Buzoian de cei doi polițiști (un bărbat și o tânără).

Într-un final, agresorii au fost încătușați în fața postului de poliție de la Mărăcineni.

Agresorii, cercetaţi în stare de libertate 

"În ziua de 12 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de un buzoian cu privire la faptul că ar fi fost agresat de mai multe persoane. Imediat a fost detaşat un echipaj pentru a vedea dacă cele sesizate se confirmă. Poliţiştii, stabilind că într-adevăr este vorba de  un conflict încă în desfăşurare, echipajul a solicitat sprijinul altor patrule, inclusiv luptătorilor din cadrul Servicului De Acţiuni Speciale Buzău", a transmis IPJ Buzău pentru Antena 3. 

Întrebat dacă agresorii sunt cercetaţi în stare de libertate sau dacă au fost arestaţi, cei de la IPJ au spus că aceştia sunt liberi momentan.

Sindicaliştii, semnal de alarmă. "Asemenea fapte provoacă o revoltă"

"Este greu să comentăm imaginile, sunt efectiv revoltătoare. Vedem cum legea şi uniforma nu mai contează pentru agresori. Este foarte interesant că aceste persoane vor fi cercetate în stare de libertate, invocându-se poziţia standard că nu reprezintă pericol social. Asta deşi se vede în filmare că o persoană ţinea poliţia de vorbă, iar din lateral au venit alte două persoane care nu s-au sfiit să lovească de faţă cu poliţiştii. Dacă ne uităm la raportul de forţe, era greu de evitat conflictul. Dar asemenea fapte provoacă o adevărată revoltă. Dacă s-au manifestat aşa de faţă cu poliţia, mă întreb ce se întâmpla dacă nu erau de faţă", a declarat Cosmin Andreică, şeful sindicatului EUROPOL, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel