Urmărește emisiunea live
VIDEO. Câinii-roboți, paznici la bazele militare ale SUA
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video US Air Force
Captură video US Air Force
Bazele militare ale SUA vor fi păzite de câini-roboţi.

Bazele militare ale Forţelor Aeriene ale SUA vor fi păzite de câini-roboţi, scrie The Drive. Primele lor misiuni autonome de patrulare ar urma să înceapă în ianuarie 2021. Roboții sunt numiți „vehicule terestre cvadrupede semi-autonome” și au fost deja testați oficial luna trecută la o bază aeriană din Florida.

Astfel, escadronul 325 al Forţelor de Securitate ale Bazei aeriene Tyndal din Florida a devenit prima unitate din istoria armatei SUA care  a adopta folosirea câinilor-roboţi pentru diverse misiuni. Maiorul Forțelor Aeriene Jordan Criss, comandantul escadronului 325 a Forțelor de Securitate, a explicat că câinii-robot vor patrula pe o cale prestabilită și vor fi monitorizați de un militar.

Cum funcționează

„Acești câini vor fi un set suplimentar de ochi și urechi în timp ce vor calcula cantități mari de date în locații strategice din întreaga bază a Forțelor Aeriene Tyndall”, a spus Jordan Criss. 

Maiorul a precizat că acești câini-robot vor avea acces în zone în care militarii nu au. Ei sunt dotați cu camere mobile şi diverşi senzori. Militarul care îi va însoți va putea cu ajutorul unei căști speciale să vadă direct imaginile surprinse de camera video a robotului. Totodată, roboții pot să se scufunde în apă la o adâncime de 1,5 metri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel