VIDEO cu momentul prăbuşirii clădirii de 12 etaje din Miami
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay
Momentul în care clădirea de 12 etaje din Miami s-a prăbușit a fost surprins de camerele de supraveghere.

O clădire de 12 etaje s-a prăbușit parțial, în Surfside, Florida, lângă Miami Beach, ieri, în jurul orei locale 01:20. Momentul prăbușirii a fost surprins de camere de supraveghere. Imaginile au ajuns și pe Twitter.

Cel puțin 99 de persoane, locatari ai clădirii, sunt încă date dispărute. Echipele de salvare caută supraviețuitori prinși sub dărâmături, potrivit CNN.

Imaginile postate pe Twitter arată cum, în doar câteva secunde, o parte a clădirii se prăbușește. În urmă rămâne un nor de fum. 

O persoană care locuia într-un hotel din apropiere, evacuat după incident, a declarat potrivit sursei citate că: 'Toată lumea țipa și era cuprinsă de panică. (…) A fost îngrozitor. Țipau și adulții, și copiii. Femeile și copiii plângeau. A fost probabil una dintre cele mai groaznice experiențe la care am asistat vreodată.'

De asemenea, un alt clip surprins dintr-un de la etajul 7 al clădirii, Unitatea 711, a fost postat pe Twitter.

În afară de locatarii căutați de echipele de salvare, o persoană a murit, iar alte 10 au fost transportate la spital. 

Nu este clar câte persoane se aflau în clădire, la momentul prăbușirii, potrivit BBC.

Iată clipurile

'S-a cutremurat totul'

Un bărbat care locuiește într-o clădire apropiată a fost martorul evenimentelor. 'S-a cutremurat totul apoi m-am uitat pe fereastră și nu se vedea nimic, am crezut că este vorba despre o furtună sau un fenomen extrem. Când s-a lăsat praful, s-a putut vedea cum două treimi din spatele clădirii dispăruse, se prăbușise la pământ'. 

O altă informație obținută pe surse spune că un copil de aproximativ 10 ani a fost salvat de sub dărâmături de pompierii aflați la fața locului. 

Locația clădirii oferită de autorități se află în Surfside, 8777 Collins Avenue, Champlain Towers, care găzduiesc peste 100 de apartamente cu vedere la ocean. Surfside se află la periferia de nord a orașului Miami Beach.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel