Urmărește emisiunea live
VIDEO: Gabriela Firea prezintă bilanțul consolidării clădirilor din Capitală
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat bilanțul impresionant legat de consolidările clădirilor vechi din București.

Bucureștiul trebuie să fie un oraș modern, în ton cu vremurile, dar nici să-și uite istoria, poveștile din alte timpuri, pe care fiecare casă veche din Capitală le adăpostește. Din păcate, în ultimii 28 de ani, Bucureștiul a fost uitat. Anii au trecut peste clădiri, culorile și-au pierdut strălucirea, zidurile s-au scorojit și multe au fost puternic afectate.

Vă vine să credeți că în ultimii 28 de ani au fost consolidate doar 20 de imobile? Ce-am făcut eu? În doar 2 ani, am început efectiv lucrările de consolidare pentru tot atâtea imobile, adică 20, dintre care 10 au fost deja finalizate, celelalte 10 fiind în stadii avansate. Peste 200 de clădiri au fost incluse în programul de reducere a riscului seismic și se află în diferite etape preliminare ale procesului: expertizare, proiectare, punere în siguranță, autorizare”, a transmis primarul.

Realizări multe, în doar câțiva ani

În ultimii 3 ani, s-au făcut expertize tehnice pentru un milion de metri pătrați. S-au deblocat lucrări începute în urmă cu 10 ani, abandonate de constructori. Din dorința de a aduce la lumină bijuterii arhitectonice ale Capitalei, pe nedrept lăsate în paragină, am luat măsuri pentru exproprierea a 25 de imobile monument-istoric, concomitent cu lansarea unui ambițios program de refacere a fațadelor clădirilor din centrul Capitalei.

În mai puțin de un an, au fost recondiționate 10 imobile, unele dintre ele monument istoric, iar alte 4 vor fi finalizate în acest an”, a continuat edilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel