VIDEO. Jurnalistă RTL suspendată, după ce s-a murdărit cu noroi în timpul transmisiunilor de la inundații
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un reporter al canalului RTL a fost suspendat, după ce s-a murdărit cu noroi intenționat. 

Jurnalista RTL Susanna Ohlen a transmis în direct de la locul inundațiilor devastatoare din Germania, mai precis, din Bad Münstereifel. Chiar înainte de a intra pe micile ecrane, aceasta s-a murdărit cu noroi pentru a dramatiza situația. Postul de televiziune RTL a suspendat-o pe aceasta, invocând că „abordarea reporterului nu corespunde cu principiile și standardele noastre”. Jurnalista și-a cerut scuze pentru comportamentul afișat, transmite Digi24

Aceasta a făcut o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, un de a scris: „Luni, în zona inundațiilor, făcut o greșeală gravă. După ce am ajutat ca persoană particulară în zilele anterioare (la curățarea zonei - n.n.), mi-a fost rușine să stau în fața camerei în haine curate. Apoi, fără să mă gândesc de două ori, mi-am întins noroi pe haine. Ca jurnalist, nu ar fi trebuit să fac asta niciodată. Ca o persoană căreia îi pasă de suferința celor afectați, pur și simplu s-a întâmplat. Îmi pare rău.", relatează Der Spiegel.

S-a murdărit cu noroi

Un filmuleț îi surprinde pe Ohlen și pe cei din echipa ei într-o zonă afectată din plin de inundații, unde sunt gunoaie și noroi, așteptând pentru a începe transmisiunea. Pentru un moment, Ohlen se apleacă, ia noroi de pe jos, pe care apoi îl întinde pe față și pe haine, pentru a dramatiza efectul inundațiilor și pentru a părea afectată de viituri. 

În urma apariției imaginilor în spațiul online,  RTL a suspendat-o pe aceasta, până când problema va fi analizată intern. 

„Abordarea reporterului nostru vine în contradicție în mod clar cu principiile jurnalistice și propriile noastre standarde. Am suspendat-o luni, după ce am aflat despre incident", a declarat joi o purtătoare de cuvânt a RTL.

Inundații devastatoare

Autorităţile au anunţat sâmbătă seara, 17 iulie, că accesul în orașul Sebnitz a fost blocat, dar și în Neustadt, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena şi Gohrisch, alte orașe grav afectate. Populaţia a fost sfătuită să evite să coboare în pivniţe, garaje şi pasaje subterane, autorităţile avertizând că drumurile şi căile inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel