VIDEO. O maimuță se joacă pe calculator doar cu mintea și un implant Neuralink
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 09 apr, 09:51 | Tehnologie

Foto: Neuralink

Neuralink, compania lui Elon Musk concentrată pe crearea unor interfețe creier-computer, a postat un videoclip în care o maimuță mișcă un cursor de pe ecran doar cu ajutorul minții.

Potrivit The Verge, Pager, un macac de 9 ani, a avut un implant de Neuralink la șase săptămâni înainte de crearea materialului. Prima oară, macacul a fost învățat să joace jocuri video cu un joystick în schimbul recompensei sub forma unui piure de banană, livrată printr-un pai de metal.

În timp ce făcea acest lucru, dispozitivul îi înregistra informațiile neuronului, predicând practic mișcările mâinii. După ce modelul a fost învățat, joystick-ul a fost deconectat de la computer, iar maimuța a jucat jocul pe care îl juca fizic... doar cu mintea.

Neuralink deschide calea inovării

First @Neuralink product will enable someone with paralysis to use a smartphone with their mind faster than someone using thumbs

— Elon Musk (@elonmusk) April 9, 2021

„Primul produs Neuralink va permite cuiva cu paralizie să folosească un smartphone cu mintea mai rapid decât cineva îți folosește degetele”, a transmis Elon Musk, pe Twitter.

Bineînțeles, această modalitate de a expune rezultate științifice este ciudată. În mod normal, este nevoie de materiale suplimentare care să fie analizate încrucișat de oameni de știință independenți, publicate în jurnale științifice.

VIDEO

Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri