VIDEO - Tânără paralizată într-un accident de maşină, adusă în scaunul cu rotile în sala de judecată. Gest disperat al părinţilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O tânără din judeţul Iaşi a fost lovită în urmă cu patru ani de maşina condusă de un angajat al Gărzii de Mediu. De atunci, familia se chinuie să îşi câştige dreptatea în justiţie, înainte ca fapta să se prescrie iar şoferul să scape nevinovat. 

Dintr-o fată veselă de 15 ani, a ajuns ţintuită la pat, paralizată: doar ochii i se mai mişcă. Procesul a tărăgănat inadmisibil. La anul, în aceeaşi perioadă, şoferul vinovat va scăpa de pedeapsă, deoarece aceasta se va prescrie dacă nu se ajunge la sentinţă. Ieri, la ceea ce trebuia să fie ultimul termen al dosarului 16326/P/2005, părinţii fetei au încercat să înduplece judecătorii aducând-o şi pe fiica lor, în scaunul cu rotile, în faţa instanţei, scrie Ziarul de Iaşi. 

"La anul, dosarul se va prescrie, şi aici vor şi ei să se ajungă. Să scape! De asemenea, şoferul vinovat a depus la dosar o expertiză, făcută de el, în care se arată că circula cu 40 km/h când a lovit fata pe trecere. Asta deşi a târât-o pe capota maşinii 30 de metri", a declarat tatăl fetei presei locale. 

Procesul, tărăganat de expertizele care se bat cap în cap 

„În luna iulie 2017, organele de anchetă au solicitat efectuarea unei expertize criminalistice privind dinamica producerii accidentului. Expertiza a fost efectuată de Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice (LIEC), fiind depusă la dosarul cauzei în luna mai 2018, fiind efectuate demersuri pentru aducerea la cunoştinţa părţilor acest raport. Persoana cercetată a solicitat ca un expert parte să participe la efectuarea expertizei criminalistice, conform procedurilor, după efectuarea expertizei de către LIEC, s-au înaintat actele dosarului expertului parte care, în data de 12.11.2018, a înaintat punct de vedere cu privire la dinamica producerii accidentului, care este contrar concluziilor raportului LIEC", au declarat, pentru Ziarul de Iaşi, reprezentanţii Parchetului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel