VIDEO INEDIT: Un meteorit se prăbușește în cel mai activ vulcan din Indonezia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Un meteorit s-a prăbușit într-un vulcan din Indonezia, iar evenimentul a fost filmat și fotografiat.

Conform Republicworld.com, meteoritul a căzut în vulcanul Merapi din Indonezia, iar întâmplarea trebuie să fie una dintre cele mai spectaculoase scene filmate din ultimul timp. Evenimentul a avut loc pe 27 mai și a fost surprins de camerele de supraveghere ale centrului Kalitengah Kidul din orașul Jogjakarta. Din fericire, un localnic numit Gunarto Song făcea poze vulcanului și a surprins momentul la rândul său.

Song a vorbit cu presa locală din Indonezia și a spus că a captat imaginile din pură întâmplare, fiindcă acesta voia să fotografieze de fapt muntele vulcan cu ocazia Lunii pline. Când  a văzut lumina meteoritului, acesta a pozat imediat. „Dintr-o dată, o rază luminoasă a căzut din cer și s-a prăbușit în vulcanul Merapi”, a transmis acesta. Imaginea de mai jos a fost realizată la o expunere de patru secunde.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Gunarto Song Photography (@gunarto_song)

Prima eclipsă lunară totală a anului a avut loc cu o zi înainte, pe 27 mai

Conform Universetoday.com, după o „secetă” de eclipse lunare care datează din 21 ianuarie 2019, pe 26 mai urma să aibă loc prima eclipsă lunară totală. Aceasta a fost una foarte scurtă și va fi centrată pe regiunea Pacificului.

Din nefericire pentru țara noastră, Europa nu a avut ocazia să observe impresionantul fenomen astronomic. Acestei regiuni se alătură Africa și Orientul Mijlociu. Norocoșii din America de Nord și Sud au putut observa fenomenul în dimineața zilei de 26 mai 2021, în timp ce urmăritorii din Asia de Est și Australia au reușit vedea eclipsa totală la finalul zilei. Pe lista nenorocoșilor se adaugă și americanii din Nord Est care nu au putut observa fenomenul în totalitate. Eclipsele au loc atunci când traiectoria Lunii se suprapune cu eliptica în apropierea unei Luni Noi sau a unei Luni Pline. Prin definiție, eclipsa de Lună trebuie să aibă loc în apropierea Lunii Pline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel