Viitorul în sectorul energetic. Alessio Menegazzo : ”E un fapt”
Autor: Alexandru Ichim pe 07 iul, 13:21 | Economie
Exclusiv

Alessio MENEGAZZO, Director Sustenabilitate și Afaceri Instituționale pentru companiile Enel din România, a intervenit în direct la dezbaterea online “ENERGY FORUM - LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ: COSTURI VS BENEFICII. Necesitatea protejării consumatorului vulnerabil“, organizată de DC MEDIA GROUP. 

Alessio MENEGAZZO, Director Sustenabilitate și Afaceri Instituționale pentru companiile Enel din România, a explicat ce se va întâmpla cu viitorul sectorului energetic. 

”Problema pe care trebuie să ne-o punem este una de perspectivă. Ce se va întâmpla de astăzi încolo. Avem anumite teme pe care trebuie să le abordăm cu urgență și cu o anumită deschidere, din punct de vedere al ”mindsetului”. Ne aflăm astăzi într-un context de tranziție energetică în care UE sprijină și cumva UE nu este o entitate eterică, este ceea ce stabilesc 27 de state împreună. Ne spune că în 2050 Europa va fi regiunea din lume,mult decarbonizată și că economia va avea energie regenerabilă. Asta înseamnă o puternică electrificare a sectorului și acesta este un fapt pe care trebuie să îl vedem. E vorba de tranziție, un orizont de 30 de ani în care vor fi și noutăți tehnologice relevante, așa cum am văzut de exemplu scăderea costurilor la energia regenerabilă a fost ceva impresionant, iar asta e premisa de la care trebuie să pornim. Prețul bunului în timp va fi mai puțin relevant. Tehnologia va fi cea care va conduce discuția în sectorul energetic. Acesta va fi bazat pe regenerabile și electricitate. Restul va fi în jurul acestui sistem”, a declarat Alessio MENEGAZZO, Director Sustenabilitate și Afaceri Instituționale pentru companiile Enel din România, în exclusivitate la DC NEWS TV

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri