Viitorul PMP. Cristian Diaconescu: E foarte interesant, vă spun sincer că pe ei ne bazăm
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) a vorbit despre viitorul formațiunii politice pe care o conduce.

Invitat la DC NEWS pentru a vorbi despre viitorul PMP, Cristian Diaconescu a explicat unde se poziționează formațiunea politică pe care o conduce în contextul războaielor politice care au loc în prezent. Printre acestea se numără lupta pentru șefia Partidului Național Liberal dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dar și situația gunoaielor din Sectorul 1 al Bucureștiului condus de Clotilde Armand.

„E o viață politică dâmbovițeană tipică. Ce face partidul dumneavoastră? Totuși, aveți europarlamentari, aveți foarte mulți aleși locali. Mai este partidul lui Traian Băsescu, nu mai este? Care este viziunea, doctrina PMP?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac, gazda emisiunii DC NEWS.

Partidul este unul conservator așa cum sunt cele din Occident

„În primul rând este un partid conservator. Am construit din punctul de vedere al mesajului un semnal care este legat, din perspectivele unor valori europene și euroatlantice, și un tip de mesaj național”, a transmis Cristian Diaconescu.

„După recuperarea mecanicii interne a partidului fiindcă pierderea alegerilor parlamentare reprezintă un moment dificil, cred că putem fi un partid conservator așa cum sunt și cele din lumea occidentală civilizată care respectă un sistem de valori, propunând o abordare ceva mai suveranistă din acest punct de vedere, nu iliberală. Un anume tip de naționalism economic, dacă vreți să fiu mai concret.

Vom face un program de guvernare. Avem șapte foști miniștri în conducerea partidului. Acești oameni, cum or fi fost ei considerați politic la momentul respectiv, cu bune și cu rele, au totuși experiența instituțională. Ei propun niște teme și niște domenii – nu suntem la guvernare, suntem un partid cu un procent redus – dar idei, analize, evaluări există. Sunt substanțiate de oameni care au condus instituții, oameni care vin acum cu toată buna credință și disponibilitatea”, a mai explicat Diaconescu.

Se dorește reconfigurarea PMP

„Îmi doresc în primul rând reconfigurarea coeziunii interne. Este un șoc, este un partid care este al treilea din România din punct de vedere al aleșilor locali. Este foarte interesant, din acest punct de vedere, vă spun sincer că pe ei ne bazăm: consilierii locali, consilierii județeni, viceprimarii, primarii. Cu ei discutăm astăzi mult mai aplicat decât în alte zone pentru că de acolo poate pleca semnalul”, a conchis el.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel