Viktor Orbán, FURIBUND: Europa nu se poate preda în fața rețelei Soros
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viktor Orban
Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a lansat atacuri puternice asupra rețelei Soros și influenței acesteia în spațiul european. Iată ce a spus liderul de la Budapesta.

Într-un mesaj scris de premierul Ungariei, Viktor Orbán, în presa de la Budapesta, acesta lansează atacuri puternice asupra lui George Soros și asupra influenței pe care ONG-urile sale o au în Europa.

În introducere, premierul Ungariei a scris: „mulţi cred că un prim-ministru nu ar trebui să se certe cu George Soros, căci acesta  este un infractor economic, care şi-a dobândit averea prin speculaţii, prin distrugerea a milioane de oameni şi prin şantajarea economiilor naţionale. Aşa cum guvernele nu pot duce negocieri cu teroriştii, nici şefii de guverne nu pot avea dispute cu infractorii economici.“

Premierul Ungariei a explicat că de-a lungul istoriei, „puterea Europei a constat, întotdeauna, în naţiuni, şi toate încercările de unificare a Europei sub auspiciile unui imperiu au eşuat. Europa va fi din nou puternică atunci când naţiunile sale vor fi din nou puternice şi se vor împotrivi tuturor aspiraţiilor imperiale.“

Liderii europeni, acuzați de prietenie cu Soros

Acum, însă, s-au pus din nou în mişcare nişte forţe puternice, care vor ca naţiunile Europei să dispară şi continentul să se unească sub auspiciile unui imperiu global. “Reţeaua Soros, care s-a infiltrat prin toată birocraţia europeană şi elita politică, depune de ani de zile eforturi pentru a face din Europa un continent de imigranţi. Astăzi, cea mai mare ameninţare asupra ţărilor UE o reprezintă reţeaua Soros, care promovează o societate deschisă, globală şi care vrea să desfiinţeze cadrele naţionale. Obiectivele reţelei sunt evidente: crearea prin accelerarea migraţiei a unei societăţi deschise, multiculturale, mixte din punct de vedere etnic, desfiinţarea posibilităţii naţiunilor de a decide şi punerea acesteia în mâinile elitei globale”, a explicat premierul maghiar.

Viktor Orbán a semnalat că, împreună cu reţeaua Soros, numeroşi birocraţi UE de rang înalt lucrează la construirea unui sistem instituţional care – sub auspiciile unei societăţi deschise – să impună naţiunilor libere şi independente ale Europei un mod de gândire unitar, un model cultural şi social unitar, privând fiecare dintre popoare de dreptul de a-şi decide propriul destin.

Lupta pentru noul imperiu de la Bruxelles, respectiv împotriva acestuia nu a fost încă decisă. Bruxelles-ul pare să cadă, dar multe state naţionale încă mai rezistă. “Dacă vrem să ne păstrăm libertatea, Europa nu se poate preda în faţa reţelei Soros”, scrie Viktor Orbán în replică la articolul publicat de George Soros., potrivit Hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel