Violeta Alexandru, despre PNNR: "Eu aș fi fost mai modestă în ceremonie"
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Violeta Alexandru: Voi urmări care va fi primul contract semnat
Violeta Alexandru: Voi urmări care va fi primul contract semnat
Violeta Alexandru, deputat PNL, spune  că ar fi fost mai modestă cu ceremonia de luni la care au participat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu.

De ce nu ar fi spus clar, răspicat, Ursula von der Leyen, Șefa Comisiei Europene la plecarea spre România: am plecat spre București pentru a semna PNRRul României ca să poate merge mai departe? Îl semnez/aprob, pur și simplu. E gata, peste x săptămâni sau luni vine prima tranșă în valoare de…

Ce anume s-a semnat? O adresă? Chiar acordul/contractul Comisie - Guvernul României? O foaie de parcurs? Ce atâta mister dacă lucrurile sunt clare? Pe cuvânt dacă înțeleg declarația: azi dau undă verde … Ce o fi unda verde? Pe ce variantă de document?

Eu aș fi fost mai modestă în ceremonii.

Pentru că am rămas printre ultimii. Aș fi pus - dacă într-adevăr s-a semnat - chiar acordul. Sau, pur și simplu - o simplă poză cu foaia de parcurs și un text scurt ca să înțeleagă tot omul când ajung, de fapt, banii (împrumuturi, înțeleg că sunt, în mare măsură), când se semnează contractele cu beneficiarii, când se dă drumul la treabă în cel mai optimist/pesimist scenariu. Atât. Cu gândul la beneficiarii proiectelor. Dar asta sunt eu.

Vezi și: CCR discută sesizarea premierului privind moţiunea de cenzură

Am văzut, în schimb, poză cu ai mei colegi din PNL și de guvern (bănuiesc că și Rareș Bogdan și Cristi Bușoi se pregătesc să intre în Guvern, așa aș zice), alături de Cristi Ghinea de la USR - PLUS, mai în spate (nici asumat, nici absent) la Palatul Victoria; toți în poză. Și tot citeam informațiile în online. Pe cuvântul meu că nu se înțelege clar ce este, în pofida punctajelor standard pe care le observ.

Acum, nu știu … Poate că s-a instalat și sentimentul acela că în locul adevărului asumat, se prezintă, la sugestia consultanților, părți care avantajează. Adică, o fi și o chestiune de lipsă de încredere, după o serie de întâmplări și declarații modificate de la o lună la alta. Probabil. Dar nu e vina mea.

Astăzi este 27 septembrie 2021. Voi urmări care va fi primul contract semnat. Și, la fel, voi marca ziua. Succes, tuturor!", a scris Violeta Alexandu, luni seara, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel