Violeta Alexandru, în instanță cu Gabriela Firea. Care e MIZA. ”Plângeri penale RIDICOLE”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Gabriela Firea
Gabriela Firea
Violeta Alexandru, lider al PNL București, a anunțat că o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru că a ar fi blocat votul a trei noi consilieri PNL în Consiliul General. Primăria Capitalei a explicat situația invocată, într-un comunicat de presă. 

”Alegerea consilierilor generali in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti se face cu respectarea stricta a legislatiei in vigoare.” transmite Primăria Capitalei. 

”Plângeri penale ridicole”

Gabriela Firea declară că “Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General si anunta ca ne da in judecata, desi situatia pe care o reclama este generata chiar de catre membrii partidului sau! In loc sa se ocupe de majorarea alocatiilor pentru copii si de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce stie mai bine: plangeri penale ridicole! O sfatuiesc pe doamna Violeta Alexandru sa lamureasca situatia membrilor PNL care doresc sa intre in CGMB si abia apoi sa faca declaratii publice si plangeri penale neintemeiate!”. 

”In ceea ce priveste alegerea consilierilor generali PNL situatia este urmatoarea:

- După vacantarea locului de consilier general al domnului Ciprian Ciucu, legea prevede ca se supune validarii mandatul urmatorului supleant înscris pe lista partidului politic, daca pana la validarea mandatului, partidul confirma in scris apartenența la partid. (Art. 100, alin. 33 din Legea 115/2015)

- Cu toate acestea, PNL nu a solicitat validarea urmatorului supleant inscris pe lista, ci a solicitat validarea celui de-al treilea!

- Astfel, dacă primul supleant a renunțat la mandat înainte de validarea sa, cel de al doilea, care era următorul pe lista și care trebuia legal validat, a fost exclus din PNL pe motiv ca nu și-a plătit cotizația de membru al Organizației PNL sector 2 (!) deși acesta era membru al Organizației PNL sector 4.

- Mai mult, acesta a adus la cunoștința Consiliului General al Municipiului Bucuresti situația și a solicitat ca cel de-al treilea supleant sa nu fie validat pana la soluționarea litigiului in cadrul PNL, depunând și înscrisuri in acest sens.

- S-au solicitat PNL lamuriri despre aceasta situatie, insa pana in prezent situația nu a fost clarificata.

- Subliniem faptul ca, daca legea prevede ca se supune validării mandatul următorului supleant (daca partidul confirma in scris apartenența acestuia), nu este prevăzută și situația de a proceda la validarea următorului supleant pana la soluționarea/lămurirea aspectelor anterioare.

Acțiunea PNL în instanță, respinsă

Mai mult, PNL s-a adresat instanței de judecata, pe calea ordonanței președințiale, instanța respingand acțiunea ca neîntemeiata. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.” conchide comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel