Violeta Alexandru l-a convins pe Nicușor Dan: PUZ-urile de sector, suspendate TREI LUNI, varianta susținută de PNL
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
PUZ-urile din Bucureşti, suspendate pe o perioadă mai scurtă
PUZ-urile din Bucureşti, suspendate pe o perioadă mai scurtă
Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, a anunţat că l-a convins pe Nicuşor Dan să accepte suspendarea PUZ-urilor din Capitală pentru trei luni, nu pentru doi ani, cum voia primarul general. 

"Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele

Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Se aşteaptă propunerile de corectare. Capitala, în risc de infringement

"Am solicitat Primarului General să lămurească situația juridică a celor care au apucat să depună documentația în vederea emiterii autorizației de construcție, pentru obținerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obținute anterior. În aceste 3 luni așteptăm propunerile de corectare ale PUZurilor pe care Primarul General Dan le consideră de natură a încălca prevederile legale.

PNL nu a votat PUZurile coordonatoare atunci când au fost aprobate. Sunt ale PSD. Bucureștiul este în risc de infrigement pe acest subiect. Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simț nu poate fi de acord cu betonarea în devălmășie a întregului oraș, a parcurilor, a zonelor verzi. Între câștig economic și respect pentru spațiile verzi din oraș trebuie să existe un echilibru. Mai pe scurt – trebuie să se respecte legea iar liberalii susțin că în domeniul construcțiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerată nicio încălcare a regulilor. Dar nici nu pot fi blocate toate proiectele pentru că acest lucru asumă că toți antreprenorii din București încalcă reguli și nu este așa. Prin investițiile pe care cei corecți le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureștiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajații lor", a mai scris Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel