Urmărește emisiunea live
Violeta Alexandru, noi vizite SURPRIZĂ. "La statistici, totul este bine. Pe teren se văd altfel lucrurile"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, continuă să facă vizite surprize şi să găsească nereguli la Inspecţiile Teritoriale de Muncă. 

"Astăzi la Pitești. Mi-am propus să merg în teritoriu de cel puțin 2 ori pe săptămână. Să văd cum se lucrează; știu că este perioada concediilor însă aceasta nu este o scuză pentru a reduce ritmul de lucru.

La Casa de Pensii, am stabilit la nivelul conducerii faptul că se vor depune toate eforturile pentru a soluționa toate dosarele de pensii cu termen depășit. Văd că mai sunt 27, dosarele unor persoane care au câștigat în instanță drepturi și care trebuie să pună la dispoziția CJP Argeș diferite adeverințe. La pensii comunitare, 77 de dosare sunt blocate din cauza neconfirmării stagiului de cotizare din Spania sau din Italia. Voi suna din nou autoritățile spaniole, văd că s-au îmbunătățit lucrurile dar nu sunt mulțumită de ritmul de eliberare a formularului care confirmă stagiul de cotizare din aceste două țări. Cu Italia lucrăm greu. Nu renunț, dar intrarea în concedii a autorităților italiene, pe lângă numărul redus de persoane la serviciu în contextul pandemiei, are efecte, din păcate, negative asupra ritmului în care mă străduiesc să se recupereze întârzierile.

Continui eforturile de determinare a instituțiilor omoloage din aceste state să comunice informațiile necesare cât mai rapid. În ce privește arhiva, mai este de lucrat. Acolo unde sunt mai multe instituții în aceeași clădire, Casa județeană de Pensii și ANPIS, în situația de la Pitești, unul depinde de celălalt. Unul este proprietar și deci îndreptățit să facă investiții, altul utilizator și așteaptă după primul. Cert este că pe unul dintre pereți am văzut infiltrații, situație având consecințe directe asupra sănătății angajaților care stau în zona arhivei dar și, potențial, asupra dosarelor plasate în imediata apropiere a peretului respectiv. Arhiva Casei de Pensii Argeș se va împărți între două locații, am fost să văd noua locație. M-a pus pe gânduri ce am văzut și voi cere Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice să dispună verificarea contractului.", a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 

Nereguli la ITM. "Statisticile arată bine. Pe teren, altfel se văd lucrurile"

"Fiind în Pitești, m-am gândit să văd cum merge activitatea la ITM Argeș. Birourile goale. Fotografiile sunt elocvente. Toți angajații sunt pe teren, mi s-a spus. Am cerut să mergem pe teren, inopinat, să vizităm, aleatoriu, o firmă unde se află o echipă a ITM în control. Conducerea nu avea informații concrete privind locația fiecărui inspector sau firmele pe care urma să le verifice. La statistici totul este bine, în teren se văd altfel de lucruri. De aceea, nu renunț la teren. O să revin și aici după ce primesc toate informațiile.", a mai scris ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel