Violeta Alexandru pune tunurile pe ANOFM: Profund nemulțumită. Au eșuat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că a început un amplu proces de reorganizare a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă din România. 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, marți, la Bistrița, că ANOFM este o instituție ineficientă, care a eșuat în ceea ce privește gestionarea solicitărilor venite de la angajatori și de la cei care își caută un loc de muncă. Este neconectată la nevoile pieței muncii, crede ministrul, scrie Mediafax. 

Proces de reorganizare a ANOFM

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, marți, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că există un proces de reorganizare a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și că este nemulțumită de activitatea acestei instituții.

„Sunt profund nemulțumită de activitatea instituției centrale și implicit de cea a instituțiilor județene. Eu cred că instituțiile din România au eșuat în ceea ce privește gestionarea solicitărilor din partea angajatorilor care caută persoane dispuse să muncească și au eșuat în ceea ce privește încurajarea oamenilor să își găsească un loc de muncă corespunzător pregătirii lor", a spus Violeta Alexandru.

Târgurile de joburi, ineficiente

Ea susține că instituția nu este conectată la piața muncii și că târgurile de locuri de muncă, organizate pe bani publici, sunt ineficiente.

„Cred că nu este conectată, nu este suficient de atentă la toate categoriile de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă. Când te uiți la rezultate constați că a ajuns o instituție plătitoare de subvenții și neconectată la nevoile pieței muncii. Nu mă mulțumește deloc să îmi arate statistici cu plățile pe care le-au făcut. (...). Eu cred că trebuie să fie mai mult de atât, cred că trebuie să meargă proactiv, să găsească soluții prin care se ofere inclusiv consiliere și asistență continuă. Toate târgurile de locuri de muncă sunt ca și rezultat complet ineficiente și sunt din bani publici, care nu duc la rezultate", a mai declarat Violeta Alexandru la Bistrița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel