Violonista Ioana Cristina Goicea, recital şi lansare de disc, sâmbătă, la Sala Radio
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Violonista Ioana Cristina Goicea va susţine, sâmbătă, de la ora 19,00, un recital la Sala Radio, în cadrul proiectului "Moştenitorii României muzicale".

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, alături de partenerul său de recital, pianistul Andrei Banciu, Ioana Cristina Goicea propune lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saens.

Este prima apariţie pe o scenă bucureşteană a interpretei după reuşita ei, din luna mai, de la concursul Regina Elisabetha de la Bruxelles, competiţie cunoscută drept cea mai grea din lume pentru violonişti.

La finalul recitalului va fi lansat albumul "Romantic exuberance", semnat de Ioana Cristina Goicea şi Andrei Banciu, apărut în septembrie la casa germană Genuin. Realizarea acestui disc este parte a premiului primit în 2018, la Bonn, de Ioana Cristina Goicea la concursul Deutscher Musikwettbewerb.

Biletele pentru recitalul din 12 octombrie sunt disponibile în reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la casa de bilete a Sălii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64. Abonamentele pentru stagiunea muzicală de la Sala Radio nu sunt valabile.

Ioana Cristina Goicea (26 ani) este absolventă a Universităţii de muzică din Hanovra.

Printre premiile obţinute de violonistă se numără Premiul I în 2017 la concursul Michael Hill din Noua Zeelandă, Premiul I la concursul de la Bonn, Premiul al V-lea la reputatul concurs de la Indianapolis, Premiul al VI-lea în 2019 la concursul Regina Elisabetha de la Bruxelles.

A concertat în calitate de solistă pe importante scene internaţionale din Europa, America, Australia, alături de orchestre reputate.

Proiectul "Moştenitorii României muzicale" organizat de Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera îşi propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii artişti care desfăşoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are şansa de a-i asculta prea rar.

AGERPRES este partener media al evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel