Viorica Dăncilă, lansare candidatură la Președinția României. Live text
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, își lansează oficial, sâmbătă, candidatura la Președinția României, într-un eveniment organizat la Romexpo. Vom transmite în format Live Text principalele declarații de la acest eveniment.

Live text

Viorica Dăncilă

- Dragi colegi, dragi români, oriunde v-ați afla, de noi depinde viitorul acestei țări. De noi depinde ce vrem pentru această țară. Pentru toți cei care inima de român contează, pentru toți cei care vor să dea o șansă copiilor și nepoților noștri, dragi colegi, trebuie să luptăm împreună. Luptăm pentru fiecare român! Sunt convinsă că binele învinge răul! Victorie!

- Viitorul nu este departe. Este clipa care urmează. Vă chem alături de mine. Să fim mai uniți pentru noi și familiile noastre. Voi lupta pentru a arăta tuturor că această încredere se câștigă odată cu noul președinte al României. Noi PSD putem da țării un președinte care să lupte pentru oameni. Un președinte prezent și implicat! Un președinte care va lupta în fiecare zi, în fiecare clipă pentru fiecare român.

- Voi deschide Palatul Cotroceni și îl voi conecta la țară. Am dovedit că nu îmi este frică de muncă. Mă voi asigura că Palatul Cotroceni și Administrația Prezidențială vor funcționa 24 din 24 șapte zile din șapte. Văd Administrația Prezidențială ca pe o cameră de gardă care să lucreze non-stop. Așa vom îndrepta răul făcut de Klaus Iohannis. Așa vom câștiga aceste alegeri.

- Agenda mea zilnică, ca președinte, va include intâlniri cu comunitățile de români. Vom demostra lumii că România este o casă bună și un partener de cuvânt. 

- Consider iresponsabilă orice sărăcire a instituțiilor publice locale. Cred într-o Românie care contează într-o Europă unită. Cred în politica externă făcută în beneficiu României și a românilor. Voi fi un președinte care va transforma România în beneficiul românilor. Este important să ne construim alianțe la nivel european. Românii din afara granițelor vor unii dintre pilonii principali în reconstrucția României. 

- Avem nevoie de proiecte ample și curajoase. Nu voi negocia democrația la nivel național, european sau internațional. Este de datoria mea. Voi veghea la siguranța națională ca prioritate absolută. Vom face acest lucru împreună cu partenerii noștri NATO. Voi susține proiectele care susțin securitatea energetică a României. Instituțiile care apără țara și oamenii trebuie să fie puternice și eficiente.

- Cred în România fără duble standarde. Cred în educație și servicii medicale de top. Cu profesori și cadre medicale bine plătiți. Candidez pentru că am credința unei schimbări profunde care trebuie să aibă loc.

- Candidatura mea este despre așteptările și speranțele fiecărui român. Este despre modul în care cred oamenii că trebuie să fie președintele nostru. Despre a nu lăsa pe nimeni în urmă.  

- Voi lupta cu toată forța, până în ultima clipă, pentru victoria noastră și a Partidului Social Democrat. Victorie! Ăsta este PSD! Aceasta este partidul care va câștiga alegerile prezidențiale, parlamentare și locale! Eu nu renunț! Nu mă dau înapoi. O să lupt cu toate forțele împotriva lor! Noi vom fi tari la votul dat de români!

- Avem datoria pentru oameni și pentru țară să alungăm acest personaj. Oamenii vor vedea ce poate Guvernul lui Iohannis și românii îl vor sancționa. Este în puterea noastră să ne mobilizăm să nu îi lăsăm să facă acestei țări tot răul de care sunt capabili

- Voi lupta în această campanie pentru a scăpa România de cel mai toxic președinte pe care l-a avut vreodată. Un președinte care s-a întors împotriva românilor. Care și-a bătut joc de deciziile CCR și care a blocat Guvernul. Un președinte care nu a făcut nimic bun timp de cinci ani. 

- Suntem cel mai mare și cel mai puternic partid al României. Suntem o forță și așa vom rămâne pentru că avem de partea noastră oameni, istorie și credință. Să le arătăm forța Partidului Social Democrat! PSD va învinge!

- Noi vom fi acolo să luptăm împotriva lor. Atât la Cotroceni cât și la Palatul Victoria. Nimeni nu va reuși să ne distrugă, oricât de Iohannis, Ponta și Tăriceanu vor fi. Nu vom depune armele. 

- Nu îi unește nimic bun. Îi ține aproape ipocrizia și ura. Vor pierde din nou în fața noastră. Prin ceea ce au făcut acum au deschis calea spre luptă, fără menajamente împotriva mitomanilor și impostorilor. 

- Vor fi în curând taxați la vot. Vedem ceva că au început cu greaua moștenire. Au trecut doar două zile. Vor eșua. Și o știu foarte bine și ei. Așa cum au făcut-o de mai multe ori. Această alianță de moment se va dezbina în curând. Pentru că nu au nici o viziune, nici un program. Îi unește ura. 

- Dragii mei aceste forțe cu care noi luptăm acum vor distrugerea noastră ca partid. Este singura lor miză. Uitați-vă ce s-a întâmplat în Parlament. I-ați văzut pregătiți să preia guvernarea? Pentru ei, nu căderea Guvernului a fost miza. Ci dispariția Partidului Social Democrat. Iar această moțiune a fost doar un pas în planul lor. 

Deputatul PSD Luminița Șivan

-  Dragii mei, este lupta la care cu toți ne-am înhămat. Vă asigur că dacă vom fi uniți o vom câștiga. Dragi colegi social-democrați pe 10 noiembrie hadeți să votăm Viorica Dăncilă președinte!

- M-am întrebat de ce nu renunță... Pentru că, pentru Viorica Dăncilă casa și familia ei este România

- Noi bănățenii, suntem aici în sală să o susținem pe doamna Viorica Dăncilă la cea mai înaltă funcție în stat. Trebuie mult curaj ca să faci ceea ce dânsa face pentru România. Încă de la preluarea mandatului a fost supusă presiunilor. De la Cotroceni, de la partid, de la oameni care nu se aștepta.

Vicepreședintele PSD Șerban Voicu

- Viorica Dăniclă a avut grijă să crească nivelul de trai în toată România. De aceea Muntenia votează Viorica Dăncilă. Trebuie să trimitem la Controceni un om care iubește România. Votăm Viorica Dăncilă, votăm România. Să avem succes!

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu

- Noi oltenii o susținem pe Viorica Dăncilă. Vreau să fiți ca oltenii în această campanie electorală.

- Am intrat în opoziție. Am fost foarte buni la guvernare. Vom fi și mai buni în opoziție. Sunt convinsă că la anul vom câștiga alegerile cu un scor cu cinci în față că ne vor ajuta băieții ăștia.

- Cozile de topor din echipa lui Barna care s-au oprit cu educația la nivel de clasa a șaptea... ne vorbesc acum de meritocrație. 

- Sâmbătă vor veni cu un nou buget pentru anul viitor. Vor dubla bugetele de la servicii, vor dubla bugetul la președinte.... vor tăia vouchere de vacanță... Va guverna un partid cu 20 la sută în alegeri și trece în opoziție un partid cu 40 la sută. Cum s-a întâmplat asta? Cu ajutorul lui Victor Ponta.

-  De ce nu credem ce spune Iohannis? Fiindcă asta ne-a spus și Băsescu în 2009 și știți ce s-a întâmplat.

- Dragii mei, am pierdut guvernarea. Cei de dreapta au sărbătorit joi cu șampanie. Au văzut autostăzi, au văzut diaspora acasă, au văzut cele 20 de spitale noi construite de guvernaea lui Iohannis. 


Vorbește Marcel Ciolacu

-  Nu mai avem voie să mai facem vreo greșeală. Vă promit că nu vor mai fi discuții între noi. În turul doi va câștiga cel care va fi votat cu inima. Un singur om va fi acela, președintele nostru Viorica Dăncilă.

- Vom face ceea ce, culmea, nu au reușit nici americanii să aducem în fruntea statului o femeie. Este singurul om care ne-a garantat acest lucru. Eu nu mă regăsesc în discursul lui Klaus Iohannis. 

- Am pierdut acest Guvern... și ei ei nu mai au ce căuta în acest partid. Or să le vină răsplata mult mai repede decât vor ei. Categoric, există o speranță clară că vom reuși împreună. Nu mai avem voie să facem nici o greșeală.

- S-a cântat de prea multe ori prohodul. Suntem obișnuiți. Cea mai mare calitatea a mea este că sunt membru al PSD din 1990. Voi pierde această calitate când voi merge într-un loc cu verdeață.  

Acum vorbește Gabriela Firea.

- Sub nici o formă nu vom permite să devenim mici, pentru că PSD înseamnă România. Mult succes doamnei președinte Viorica Dăncilă. Doamne ajută!

- Avem nevoie de un președinte cu normă întreagă. Nu de un președinte cu concedii și week-end-uri prelungite.

- În București, USR este condus de oameni care au fost dovediți că au făcut poliție politică. Sunt convinsă că și în toată țara este la fel.

- Avem un președinte de țară care vrea să se perpetueze ca bun prieten. Ce a făcut în ultimii cinci ani, ceva bun? 

- Nu fiți lacrimogeni. Nu fiți triști. Partidul nostru a trecut prin foarte multe. Istoric vorbind. 

Șeful PSD, Viorica Dăncilă a ajuns la Romexpo. Intrarea a fost făcută pe fond muzical "Eye of the tiger". 

În ciuda unor disensiuni în partid, evenimentul îşi doreşte să readucă unitatea în partid. Sâmbătă începe oficial campania pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

Evenimentul are loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Romexpo, Pavilionul Central, transmite Antena 3.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a vorbit, vineri, despre regulile din campania electorală.

"Campania electorală se asigură prin serviciile publice şi private de radio şi televiziune. Candidaţii beneficiază de timp de antenă gratuit la posturile de radio şi televiziune publice şi private şi de timp de antenă contra-cost. E asigurată obligatoriu partea de timp de antenă gratuit, astfel încât să fim siguri că toţi candidaţii vor avea acces în acelaşi fel şi la radio, şi la televiziune (...)

Timpii de antenă contra-cost, potrivit legii, se asigură candidaţilor - în momentul de faţă avem doi candidaţi independenţi - şi formaţiunilor politice care susţin candidaţii în această competiţie, celor 12 formaţiuni politice, astfel încât să ne asigurăm că va exista o unitate de măsură pentru toţi competitorii electorali", a explicat preşedintele AEP într-o conferinţă de presă.

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea pe buletinele de vot este următoarea: Klaus Iohannis - Partidul Naţional Liberal, Theodor Paleologu - Partidul Mişcarea Populară, Dan Barna - Alianţa USR-PLUS, Kelemen Hunor - Uniunea Democrată Maghiară din România, Viorica Dăncilă - Partidul Social Democrat, Cătălin Ivan - Alternativa pentru Demnitate Naţională, Ninel Peia - Partidul Neamul Românesc, Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie, John-Ion Banu - Partidul Naţiunea Română, Mircea Diaconu - Alianţa UN OM, Bogdan Marian-Stanoevici - independent, Ramona-Ioana Bruynseels - Partidul Puterii Umaniste, Viorel Cataramă - Dreapta Liberală, Alexandru Cumpănaşu - independent. Ordinea candidaţilor a fost stabilită prin tragere la sorţi.

Vezi și: Mihai Fifor, lovitură în CEx al PSD de vineri. A căzut la vot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel