Dăncilă, prima intervenție TV după demisia de la conducerea PSD. Răspuns despre Ciolacu
Autor: Roxana Neagu pe 02 dec 2019 / 19:20 | Personalități politice

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Viorica Dăncilă, fostul președinte al PSD, a avut o intervenție telefonică, la România TV, luni seară, în care a criticat Guvernul Orban. 

Întrebată ce proiect politic are în continuare, după ce a dispărut din spațiul public în urma ședinței PSD în care și-a dat demisia, Viorica Dăncilă a răspuns că ”voi rămâne alături de PSD, voi rămâne alături de echipă, am preluat interimar OFSD, voi fi foarte implicată în programul PSD și voi fi alături de noua conducere”. 

Despre schimbarea președinților celor două Camere, fostul lider al PSD a răspuns că e ”principala politică a PNL să schimbăm oamenii”, subliniind că vrea să vadă proiectele pe care le are PNL. Viorica Dăncilă a atras atenția că Guvernul Orban s-a împrumutat dublu față de media lunară de împrumut a PSD, dar și că ”a dublat artificial deficitul”. Totodată, a afirmat că vede ”un guvern care îngroapă România în datorii”.  ”Nu văd nimic pentru oameni, nimic pozitiv care să le dea oamenilor speranța, era de așteptat, am zis de la început că va fi un guvern al austerității” a mai acuzat Viorica Dăncilă. 

Fostul premier a subliniat că nu s-a plâns niciodată de ceea ce a găsit în Guvern, ci a venit cu măsuri. 

Reacție după cadoul lui Marcel Ciolacu pentru PNL

 

Cu privire la deciziile luate de Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, de a pune pe ordinea de zi proiectele PNL, Viorica Dăncilă a amintit că există un referendum prin care oamenii și-au exprimat dezacordul cu privire la OUG pe justiție. În acest context, fostul premier a subliniat: ”Este normal ca președintele Camerei Deputaților să decidă dezbatere în Parlament, pentru că noi am înțeles foarte bine ce-și doresc cetățenii, de aceea dl Ciolacu a trecut pe ordinea de zi dezbatere pe aceste proiecte legislative și cred că este mult mai bine să fie discutate și votate în Parlament, decât adoptate prin OUG”. 

Despre afirmațiile lui Niculae Bădălău despre românii din diaspora, a precizat că nu este de acord cu ele, le condamnă, așa acum au făcut-o și alți social-democrați și ”cred că această abordare nu este una care să reflecte PSD, ci a dânsului care trebuie să iasă și să-și ceară scuze”. 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri