Viorica Dăncilă - primele declarații după CEx de azi: Congres, în 24 august
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă a făcut primele declarații după CEx.

Virica Dăncilă precizat, luni seara, că discuțiile s-au axat, în principal, pe organizarea campanieie electorale pentru prezidențiale.

”Am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE, o guvernare importantă, care mai are multe lucruri de făcut, multe proiecte de implementat pentru români și trebuie să asigure stabilitatea României în continuare.”

”Marea parte a ședinței a fost dedicată alegerilor prezidențiale, modului în care vrem să organizăm PSD pentru câștigarea alegerilor prezindețiale, organizarea în toate județele, evenimentele pe care vrem să le avem în fiecare județ”

”Vom avea cât mai multe întâlniri cu cetățenii. Pentru noi acest lucru reprezintă o prioritate, pentru ca cei ce ne votează să afle cât mai multe lucruri despre proiectele noi.

”Am mai discutat despre organizare Congresului de pe 24 august.

”Am discutat despre platforma politică a candidatului la prezidențiale. PSD a dat dovadă încă o dată de coeziune. Democrația există în PSD, majoritatea colegilor și-au spus punctul de vedere, pentru că fiecare opinie este importantă pentru a avea  o soluție la problemele ridicate.”

”Vreau să fac o precizare. PSD nu acceptă un ultimatum. Discuțiile în alianță sunt aplicate, constructive, nu putem vorbi de ultimatumuri între PSD și ALDE. Am discutat cu dl Tăriceanu despre programul de guvernare, despre restructurare. În cadrul CExN am discutat despre remaniere, nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniștrilor care nu au performat și la o ajustare a programului de guvernare. Nu vorbim de ultimatum, ci de cooperare în alianță și de un dialog constructiv.”

”Nu este oportună cooptarea PRO România la guvernare. Am abordat subiectul, marea majoritate a colegilor au decis ca nu este oportun. Noi avem o alianță puternică cu ALDE și vrem să continuăm până în 2020. Declarațiile dlui Ponta au nemulțumit colegii.”

”Vom ajusta programul de guvernare până la 1 septembrie. Până pe 20 august vom restructura guvernul”

”Nu modificăm programul de guvernare, ci îl ajustăm pentru că în doi ani s-au mai schimbat unele lucruri.”

”După ce vom face analiza fiecărui minister vom lua măsurile care se impun”

”Nu mi-e teamă de un vot în Parlament”

”Nu m-am gândit să mă retrag din cursa pentru Cotroceni, atîta timp cât am un vot din partea colegilor. Nu am discutat cu dl Tăriceanu despre candidaturi în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel