VIORICA DĂNCILĂ VINE la ”dezbatere” după Iohannis - LIVE TEXT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Viorica Dăncilă a luat o decizie de ultimă oră.

LIVE TEXT declaraţii Viorica Dăncilă:

- Am văzut un preşedine care a spus că singura lui realizare e că a dat jos Guvernul PSD.

- Vorbim azi de 2 candidaţi care au intrat într-o competiţie pentru preşedinţia. Vorbim de actualul şef de stat şi fostul prim-ministru al României. Pentru o ţară întreagă e normal să existe o dezbatere directă, o confruntare între cei care vin şi cer votul românilor.

- În 2014 Iohannis ne spunea că o dezbatere între contracandidaţii din turul 2 e absolut necesară.

- Acum ne spune în faţă că românii nu mai merită o astfel de dezbatere.

-Asta e democraţia lui Iohannis. Preşedintele le-a mulţumit doar celor care l-au votat pe dumnealui ignorându-i pe ceilalţi care au mers la vot. Dacă nu votează PNL şi Iohannis, românii nu contează.

- Îşi arogă meritele pentru buna desfăşurare a alegerilor din diaspora deşi acestea sunt meritele Guvernului Dăncilă.

- Domnule Iohannis, cred că trăiţi în altă lume.

- Realitatea e că o astfel de dezbatere ar demonta imediat toată propaganda şi toate atacurile mizerabile la adresa mea şi a PSD. Probabil de aici acest refuz pe care s-a tot chinuit să-l explice. Sunt un om răbdător. Încă îl aştept să găsească tăria şi curajul de a accepta invitaţia mea la dezbatere.

- Acum vrea şi dezbaterea sa. Eu îmi doresc să vină la o dezbatere în faţa tuturor românilor, nu să ţină un monolog în faţa apropiaţilor săi. Chiar în această duminică. Am primit de la TVR o invitaţie. Şi pentru că şi-a făcut public programul de campanie, ştim că duminică nu are prevăzute evenimente. Îl invit duminică la televiziunea naţională. Îi dau de pe acum subiectele să aibă suficient timp să pregătească răspunsurile. 

- Pentru cei ce nu au nici măcar o casă, această notă glumeaţă a dvs e o bătaie de joc cruntă şi o umilinţă pentru care nu aţi fi putut fi iertat nici după cinci ani. Nu a râs nimeni la această glumă. Mandatul dvs e adevărata glumă.

- Subiectele de duminică: aţi promis că veţi renunţa la imunitate. De ce i-aţi minţit pe români; cum v-aţi făcut datoria de preşedinte dacă în timpul mandatului aţi stat mai mult în vacanţă?; credeţi că meritaţi votul românilor pentru al doilea mandat la care vă dă dreptul tocmai Constituţia, după ce aţi sfidat-o?; e normal să nu vă respectaţi în 5 ani angajamentele şi să veniţi acum să cereţi un al doilea mandat; credeţi că e normal să vorbiţi despre justiţie în timp ce dvs aveţi o problemă de corupţie cât casa?; în primele zile de la instalare, Guvernul PNL a anunţat că renunţă la subvenţii, că vrea să introducă noi taxe iar bugetarii să muncească până la miezul nopţii; acesta este Guvernul normal pe care vi-l doriţi?; de ce aţi luat în derâdere pactul naţional?; poate ne spuneţi adevăratul motiv al refuzului de a participa la dezbatere; există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere, pentru că sunt peste 9 milioane de români care au participat la primul tur al alegerilor; de ce nu aţi acordat nici măcar un interviu în această campanie şi de ce nu aţi participat în aceşti cinci ani la nicio emisiune televizată?; chiar nu vă îngrijorează absenţa dvs din costumul de preşedinte pe care îl purtaţi?

- Îi rog pe români să îmi transmită şi alte întrebări pe care să i le adresez domnului Iohannis la dezbaterea de duminică la care sper să participe.

- Ghinion, domnule Iohannis, românii văd această utilitate.

- Vreau să am o dezbatere cu domnul Iohannis în faţa tuturor românilor şi care să fie la televiziunea publică tocmai pentru a fi urmărită de către toată lumea. 

- Avem un preşedinte care a împărţit această ţară: PNL, Guvernul meu, românii mei din PNL. Eu vreau să îi am alături de mine pe toţi cei care cred că România merită un preşedinte al tuturor.

- Vorbeşte despre o guvernare dezastruoasă. Dacă să creşti salariile şi pensiile, să aduci România pe locul 2 în Europa la creştere economică, înseamnă că ori e de rea credinţă ori a fost informat greşit. 

- Ceasul de care se vorbeşte este un ceas primit de la soţul meu şi valoarea sa nu depăşeşte 5.000 de euro, deci nu aveam de ce să îl trec în declaraţia de avere. O să aduc acest ceas şi vi-l pun la dispoziţie.

- Am intrat doi candidaţi în turul doi. Fiecare are în spate un anumit număr de voturi. Eu nu-i cer să mă respecte pe mine, dar cer să-i respecte pe românii care au votat Viorica Dăncilă sau care au votat alte partide şi acum vor o dezbatere. Din 1989 încoace au existat dezbateri. De ce îi e frică domnului Iohannis? E jenant să-ţi fie frică de o dezbatere cu o femeie.

- Haideţi să mergem la dezbatere şi să vedem care e capacitatea fiecăruia dintre noi. Uitaţi-vă la discursul de astăzi al lui Klaus Iohannis. A făcut destule greşeli. 

UPDATE: Viorica Dăncilă a transmis că va face declarații începând cu ora 20:00.

-------

Știrea inițială:

Candidații la prezidențiale din turul doi fac un fel de dezbatere... de la distanță. Dacă Klaus Iohannis face o conferință de presă chiar în aceste momente, Viorica Dăncilă contraatacată începând cu ora 19.00.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, va susţine o declaraţie de presă astăzi, 13 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff, nr. 10.

DC News va transmite cele mai importante declarații ale Vioricăi Dăncilă începând cu ora 19.00. Stați cu noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel