Virgil Guran îl contrazice pe Cîţu. Cine schimbă miniştrii din Guvern. "Avem o înţelegere în coaliţie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României
Virgil Guran (PNL) a afirmat că schimbarea unui ministru din Guvernul Cîţu este o măsură pe care nu Florin Cîţu, premierul României şi şeful Guvernului, o poate lua. 

Întrebat la România TV dacă în acest moment este nevoie de schimbarea ordinului privind înmormântările pacienţilor decedaţi de COVID-19 sau de schimbarea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, din funcţie, Virgil Guran a replicat că "trebuie schimbat ordinul, nu ministrul". 

În plus, acesta a spus şi că schimbarea miniştrilor depinde de partidul din coaliţie care are respectivul portofoliu, în acest caz USR-PLUS. 

"Avem un protocol, o înţelegere în coaliţie. Fiecare parte, când are de schimbat ceva, schimbă cel care are portofoliul respectiv, adică partidul", a mai spus Virgil Guran. 

Florin Cîţu: Există un singur premier, el face evaluările 

"În vară premierul evaluează, bineînţeles, pentru că avem un singur premier, evaluează performanţa miniştrilor şi execuţia bugetară şi apoi luăm decizii pe baza acestora", a spus Florin Cîţu la jumătatea lunii februarie. 

Întrebat de ce a insistat pe ideea că "avem un singur premier", Cîţu a spus "premierul, este un singur premier, care face această evaluare. Se pot face evaluări în coaliție, dar deciziile de a vedea evoluția sau execuția bugetară se face de către prim-ministru. Execuția bugetară este simplu de văzut, nu trebuie să fie la coaliție sau...".

VEZI ŞI Surse - PNL va cere demiterea lui Vlad Voiculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel