Virgil Musta, ANUNȚ important legat de VACCIN: Am primit ofertă
Autor: Alexandra Cheroiu pe 31 iul, 17:12 | Sanatate

Medicul Virgil Musta a dezvăluit că Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara ar putea face parte dintr-un studiu în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin.

”Noi am primit ofertă de a primi un studiu cu un vaccin, să vedem dacă este eficient. Am acceptat, bineînțeles, în speranța că prin aceste studii clinice poate și o parte din populația noastră să beneficieze de aceste vaccinuri. E o problemă dificilă, pentru că e o problemă de putere economică, de influență... Avem propunerea, urmează să vedem dacă se concretizează sau nu“, a spus profesorul la Digi 24, fără a preciza, însă, numele companiei.

 

Tinerii, mai puțin solidari

 

Legat de cauzele scăderii mediei de vârstă în rândul noilor îmbolnăviri cu coronavirus, Virgil Musta argumentează că acest lucru poate fi pus în seama neglijenței tinerilor față de măsurile de protecție.

”Foarte probabil din cauza faptului că tinerii sunt categoria care respectă mai puțin măsurile, pentru că, de fapt, toată această situație se datorează nerespectării celor trei reguli de bază pentru prevenția bolii: distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini. Din păcate, categoria tânără, care poate este mai puțin solidară și înțelege mai puțin importanța de a nu se contamina pentru a-i feri pe alții, a dus la creșterea numărului pacienților la această vârstă”, a mai spus Musta.

 

Rata decesului: 5-6%

 

În privința numărului deceselor, profesorul spune că suntem pe statistica mondială. 

”Se știe că există o proporție între numărul de cazuri severe și decese. Dacă în totalul numărului de cazuri 80% evoluează spre forme ușoare și medii, 20% evoluează sever, 10% critic și, dintre acestea, între 4 și 5% decedează. Suntem și noi în aceeași statistică, între 5-6% este rata decesului la noi. În momentul în care sunt foarte multe cazuri, pacienții cu factori de risc major foarte greu se pot feri ca să nu se îmbolnăvească”, a explicat medicul.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri