Virgil Popescu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Se pregăteşte o nouă Ordonanţă Militară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că lucrează alături de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la o nouă ordonanţă militară. 

"Chiar înainte de a intra în şedinţă, am vorbit cu prima companie mare, privată, care va începe producţia de măşti. Producem combinezoane, 1000 pe zi. Săptămâna viitoare va produce 150.000 de măşti pe zi, adică 4 milioane de măşti lunar, iar din 15 aprilie vom produce 500.000 pe zi. Sunt măşti conform standardelor Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Compania a întrerupt cu totul exportul! Pentru elementul filtrant al măştii, împreună cu dl Cîţu de la Finanţe, avem discuţii cu EximBank pentru a fi finanţaţi pentru un echipament de câteva milioane de euro ca să putem produce aceste măşti complet în România", a spus Virgil Popescu. 

Se pregăteşte o nouă Ordonanţă Militară 

Premierul Ludovic Orban a anunţat că pentru celelalte firme private care vor să producă astfel de echipamente trebuie găsită o soluţie pentru a se trece peste birocraţie. "Va trebui să găsim o soluţie, fie că este vorba despre un act normativ sau de o nouă ordonanţă militară", a spus Ludovic Orban. 

"Cred că cel mai rapid ar fi prin Ordonanţă Militară, ca să fie scurtate şi termenele de avizare", a spus Virgil Popescu, care a anunţat că deja are un text pregătit, alături de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel