Virgil Popescu, despre Gicu Iorga, secretar general adjunct în ministerul său: Nu mi se pare că face parte din Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Virgil Popescu a reacționat cu privire la o numire controversată în ministerul ce-l conduce. 

Este vorba despre Gicu Iorga, numit în Ministerul Economiei în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. O decizie în acest sens a fost publicată marți în Monitorul Oficial. El este însă detașat de la ANAF din martie 2020. Controversa vine în contextul în care Gicu Iorga a făcut parte din Guvernul PSD-ALDE și a fost puternic criticat de PNL și de Virgil Popescu, ca ulterior să fie numit chiar de liberali în funcții de conducere în Guvern. 

”L-am găsit acolo”

Virgil Popescu susține că el nu consideră că Gicu Iorga ar face parte din Guvern și că l-a găsit ”acolo”, asta deși Virgil Popescu e ministru din noiembrie 2019, iar Gicu Iorga a fost detașat de la ANAF în martie 2020. 

”Haideți, acuma, deci... este de vreo 6 luni, dânsul se ocupă de zona de turism, este secretar general adjunct la turism, am contestat zona de energie la vremea aceea, dânsul este practic acum funcționar public în Ministerul Economiei, la departamentul de turism, nu mi se pare că ar fi parte din Guvern, l-am găsit acolo, e la turism acum, nu putem da oamenii afară, e complicat să dai funcționarii afară și nu văd cu ce ar deranja competențele dânsului de secretar general adjunct cu zona de table. Nu cred că este un subiect” a spus Virgil Popescu, ministru al Economiei, la Digi24. 

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gicu Iorga, funcționar public de execuție, consilier clasa I grad profesional superior în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pentru o perioadă de 6 luni.” se arată într-o decizie a Guvernului din 11 martie 2020 (Decizia nr. 160). 

Marți, 25 august, în Monitorul Oficial a fost publicată încă o decizie în acest sens. 

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-08-26-la-22-41-15_01683600.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel