Viscri intră în recondiționare. CJ Brașov investește 3 milioane de lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viscri intră în recondiționare. CJ Brașov investește 3 milioane de lei / Sursă foto: Pixbay
Viscri intră în recondiționare. CJ Brașov investește 3 milioane de lei / Sursă foto: Pixbay
Consiliul Județean Brașov va investi aproape 3 milioane de lei în lucrările de refacere a uliței ce traversează satul Viscri.

După ce anul trecut a finalizat modernizarea șoselei care face legătura între DN 13 și satul Viscri, care a devenit un punct de referință pe harta turistică a Brașovului, Consiliul Județean vrea să investească și în refacerea uliței principale care traversează satul. Dacă drumul județean a fost modernizat până la intrarea în sat prin refacerea fundației și turnarea de asfalt, în intravilanul acestuia sunt necesare altfel de lucrări.

Astfel, condițiile impuse prin avizul obținut de la Ministerul Culturii, ținând cont că satul este în patrimoniul UNESCO, apărând astfel pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, sunt de a pava șoseaua care traversează satul. Pentru a realiza lucrările, CJ Brașov a lansat o licitație publică al cărei cost estimat este de 2,99 milioane de lei inclusiv TVA, exclusiv pentru partea de manoperă, materialele fiind deja achiziționate. Potrivit anunțului, lucrările presupun realizarea îmbrăcăminții carosabile din pavele abnorme de bazalt montate pe pat de nisip și realizarea unui strat de bază prin reciclarea pietruirii existente pe 30 cm grosime, cu stabilizarea în situ a acesteia cu 6% liant hidraulic rutier special. CJ Brașov a achiziționat în acest sens 3.771,00 mp de pavaj din piatră natural/pavele abnorme din bazalt cu dimensiunile de 11-13 cm; 1.557,00 ml de borduri din piatră natural/borduri din piatră brută fasonată, cu dimensiunile aprox. de 18×18 cm. Finanțarea aferentă acestui proiect a fost accesată prin Programul Operațional Regional.

Lucrările ar urma să se finalizeze în cel mult 6 luni, iar până în data de 23 februarie sunt așteptate ofertele de la constructori, informează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel