Viza de flotant la alegeri. Ionuț Moșteanu (USR), răspuns pentru Vela: O restrângere de drepturi electorale!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ionuț Moșteanu a comentat ultimele declarații ale ministrului Marcel Vela, privind interzicerea votului celor care au dobândit viză de flotant într-un interval mai mic de trei luni, până la alegerile locale. Pot vota doar în localitatea de domiciliu.

"Aş vrea să fac o remarcă legată de ultimele declaraţii ale domnului Vela, pe care le-am auzit când am intrat pe telefon. A spus că s-a evaluat în minister că cei care se mută de curând nu pot să evalueze un candidat în trei luni. Mi se pare un pic periculos să spunem aşa ceva, pentru democraţie. Oamenii evaluează cât timp îşi dispun ei să aloce activităţii şi supravegherii politicienilor. Este treaba noastră să ne facem auziţi, să ne arătăm programele şi candidaţii", a declarat Ionuţ Moșteanu, la Antena 3.

"Sunt direct vizaţi tinerii şi studenţii"

"Acest articol din proiectul pe care urmează să îşi asume Guvernul răspunderea este o răstrângere de drepturi electorale, îngrădeşte dreptul de a vota al multor oameni şi o spun foarte direct: în realitate, sunt direct vizaţi tinerii şi studenţii. Este evident o îngrădire a dreptului unei categorii de votanţi şi nu o spunem numai noi, ci şi organizaţiile civice. Mai multe organizaţii au trimis un punct de vedere către Guvernul Orban. Vom avea o discuţie şi sper să fie cât mai aplicată, cât mai repede. O să depunem un amendament pentru scoaterea acestui articol din proiectul pe care Guvernul îşi asumă răspunderea”, a mai spus Moșteanu.

Vezi și: Cei cu viză de flotant, masă de manevră la alegeri. Marcel Vela, clarificări

"Până la urmă, cred că despre asta este vorba"

"Şi mai este un aspect... Pare că tot demersul pleacă de la o premisă total greşită şi anume că există foarte mulţi cetăţeni români care ar acţiona ca nişte infractori, să fenteze legea. Pentru că atunci când spui că îţi faci viză de flotant, deşi ştii că nu locuieşti aici, este o fraudă. Ori, eu nu cred că asta se întâmplă în realitate. Eu cred că există zeci de mii de studenţi care încă nu şi-au făcut vizele de flotant şi, pe măsură ce se apropie alegerile, pe agenda publică creşte interesul pentru politică şi, de obicei, înainte de alegeri, în ultima lună, oamenii, cei care nu au viză de flotant spun: "băi, mie îmi place de omul ăsta, vreau să îmi fac viză să îl pot vota". Haideţi să nu restrângem drepturile electorale, să-i lăsăm pe toţi să voteze, chiar şi pe cei care nu ne convin electoral că, până la urmă, cred că despre asta este vorba", a declarat deputatul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel