Vlad Nistor - Robert Cazanciuc, ceartă pe dublarea alocaţiilor şi buget: "Vă atrag atenţia, discursul este demagogic" vs "Aroganţă..."
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Vlad Nistor şi Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului (PSD), au avut un schimb aprins de replici pe tema dublării alocaţiilor şi a modului în care a fost construit bugetul României. 

Iată dialogul dintre cei doi: 

Robert Cazanciuc: Sunt peste o jumătate de milion de români în şomaj tehnic. Dacă ăsta este un succes, ok, îl trecem în dreptul PNL-ului. Cu privire la ce spune dl Rareş Bogdan, 'noi fumăm, nu furăm', e o formă de aroganţă. Nu discutăm că fumează premierul în birou, ci de sfidarea legilor. Cum să vii să vorbeşti de respectarea legilor, când o echipă întreagă din Guvern sfidează legea în acelaşi timp? Eu nu ştiu dacă ei fură sau nu fură, dar ştiu că unii au afaceri de multe milioane. Poate cineva ar trebui să verifice. Nu spun că e ceva legal sau nu, dar sunt oameni, în fiecare judeţ, care sunt căpuşaţi la bugetul statului. M-aţi întrebat de unde se găsesc bani de alocaţii pentru copii în buget. E foarte simplu. Guvernul actual, faţă de Guvernul trecut, are 7 miliarde de lei în plus de la bunuri şi servicii. Nu trebuie să facă nimic altceva decât să ne arate unde s-au dus banii ăia, nişte contracte. Poate e nevoie de aceşti bani. Pe copii nu s-au dus banii. Banii de la Guvern nu au venit nici la autorităţile locale pentru efortul din starea de urgenţă. De la dl Cîţu tot auzim că 'vom face, vom drege'. Dle profesor Nistor, eu am altă experienţă. Ştiu oameni cu firme mici care nu au primit nimic. Poate aţi avut dvs noroc, poate aţi avut un 112 special pentru IMM-uri unde să sunaţi. Asta e realitatea! Poate am întâlnit eu ghinioniştii şi dvs norocoşii. 

Vlad Nistor: Dacă intrăm în polemică directă, daţi-mi voie să răspund. Chiar dacă aş fi avut un 112 de care spuneţi dvs, nu aş apela niciodată la el, şi întreaga mea existenţă o dovedeşte. Vă atrag cu respect atenţia, dle Cazanciuc, că discursul dvs, ca şi discursul multora dintre colegii dvs, nu ţine cont de ce se întâmplă pe planetă. Păreţi să extrageţi cu totul realitatea românească din criza globală. Dvs comparaţi România de azi, la capătul perioadei de reducere totală a motoarelor, cu România de acum un an, când o asemenea situaţie nu exista. Mi se pare ilogic, neprofesionist şi mult prea demagogic. Nu e vorba de dvs, ca persoană, ci de mulţi dintre susţinătorii partidului dvs. 

Robert Cazanciuc: Bugetul a fost făcut de Guvernul Orban, prin asumare de răspundere. Acolo au fost ascunse sume importante pentru a le da clienţilor lor. Dacă veneaţi în Parlament pentru dezbatere, această discuţie pe cele 7 miliarde pentru alocaţii nu exista. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel