Urmărește emisiunea live
Raport decese COVID-19. Vlad Voiculescu, iresponsabil sau infractor?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto gov.ro.
foto gov.ro.
Vlad Voiculescu, în calitate de ministru revocat al Sănătății, a dat exemplul Spitalului Colentina, unde ar fi fost diferențe de sute de decese COVID-19. Datele spitalului vin să-l contrazică. 

În prima declarație după revocare, Vlad Voiculescu a lansat un zvon, acela că, în realitate, ar fi fost mai multe decese provocate de COVID-19 decât au fost raportate către Ministerul Sănătății. Astăzi, la un post de radio, a dat exemple, al spitalului FMT ROL 2 și al Spitalului Colentina. 

”Dacă ne uităm la Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât și medicii de familie prin DSP-uri”, a transmis Voiculescu. Întrebat despre un număr mai exact, acesta a răspuns „peste 500”. Vezi mai mult aici

Datele vin să-l contrazică: 

Spitalul Colentina, precizări după ce Voiculescu a spus că sunt 500 de cazuri diferență. DECESELE înregistrate în realitate

MApN, precizări privind raportarea deceselor COVID în FMT ROL 2

Acum ceva timp, o instituție care se ocupă cu amenințările cibernetice puncta că ”răspândirea de informații false, neverificate este un act de iresponsabilitate socială”. Legea spune: ”Noul CP art. 404. Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

Prin urmare, de ce dă dovadă fostul ministru Vlad Voiculescu prin lansarea acestor afirmații care, contrazise de date clare, se dovedesc a fi false? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel