Vladimir Putin, discuție telefonică cu Sebastian Kurz: Austria ar putea produce vaccinul Sputnik-V
Autor: Doinița Manic pe 26 feb, 17:35 | Internațional

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Sebastian Kurz au discutat despre posibilitatea livrării şi producţiei vaccinului Sputnik-V în Austria.

În timpul unei discuţii telefonice, cei doi lideri au abordat "posibilitatea" furnizării vaccinului Sputnik-V în Austria şi a unei "producţii comune" a vaccinului, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ruse, care adaugă că s-a convenit asupra unor "noi contacte strânse" în viitor asupra acestui subiect, relatează Agerpres.La începutul lui februarie, Kurz s-a declarat deja deschis producţiei de vaccinuri rusesc sau chinezesc împotriva COVID-19 pe teritoriul Austriei, dacă acestea vor obţine o autorizaţie de punere pe piaţă în Uniunea Europeană.

 

Autorizarea EMA

Sputnik-V aşteaptă în continuare undă verde din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) înainte de a fi distribuit în toate cele 27 de ţări membre ale UE. Moscova îi reproşează Bruxellesului presupusa încetineală a agenţiei europene de reglementare în domeniu, în condiţiile în care UE şi Rusia sunt în stare de conflict pe marginea mai multor dosare internaţionale.

Făcând notă discordantă, Ungaria a început deja să utilizeze vaccinul rusesc, de pe 12 februarie, fără a aştepta decizia europeană. Potrivit Moscovei, care a înregistrat alte două vaccinuri, Sputnik-V este autorizat la ora actuală în circa 40 de ţări, cel mai recent el fiind autorizat în Republica Moldova, vineri.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri