Vladimir Putin, măsură extremă pentru susținerea economiei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Vladimir Putin a promulgat luni o lege care majorează impozitele pentru venituri mari, anunțată în această vară, și care reprezintă o primă lovitură dată cotei unice de impozitare, cu care Rusia se mândrea, informează romaniatv.net.

Din 2021, impozitul se majorează de la 13 la 15% pentru veniturile mai mari de cinci milioane de ruble pe an (55.350 euro la cursul actual), după cum scrie agenţia TASS. Impozitul pe veniturile mari a fost anunțat în vară de Vladimir Putin, concomitent cu măsuri de susținere a economiei afectate de pandemia de coronavirus.

Reforma privind impozitul pe venit, care este una dintre principalele surse de finanțare a bugetului federal, ar urma să aducă un plus de venituri de 60 de miliarde de ruble (aprox. 665 milioane euro), a precizat președintele Rusiei, care a susținut că banii vor fi folosiți pentru îngrijirea copiilor cu maladii rare.

Cota unică de impozitare a fost una din reformele-cheie din primul mandat al lui Putin. Modificarea sa a fost evocată frecvent în ultimii ani, în sensul eliminării sau reducerii în cazul veniturilor mici. Introducerea cotei unice în 2001 „a permis ieşirea salariilor şi veniturilor din zona nefiscalizată şi simplificarea administraţiei fiscale”, a declarat Putin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel