Voiculescu demis de Cîțu. USR îl vrea plecat pe premier. Boc: Ne supărăm unii pe alţii că ne-a luat mingea cineva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Dan Barna
Sursa foto: Facebook Dan Barna
Emil Boc a vorbt despre situația de pe scena politică, după ce Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost demis de Florin Cîțu, iar acum USR cere ca acesta să nu mai fie premier.

"Încă îl susţinem pe Florin Cîțu. Haideţi să nu luăm toate deciziile la cald. USR nu ar rebui să ia decizii emoţionale", a spus Ludovic Orban, după ce USR a cerut ca Florin Cîțu să nu mai fie premier. Acesta l-a demis, astăzi, pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

"USR are şansa să dea dovadă că este un partid matur"

"USR are în acest moment şansa să dea dovadă că este un partid matur pe scena politică românească. Are de trecut acest test, de a pune interesul oamenilor din spitale, de a pune interesul acelora care sunt infectaţi cu COVID, al celor care aşteaptă să se vaccineze deasupra propriilor orgolii şi a intereselor de partid. Nu poţi face politică dacă nu stăpâneşti orgoliile. De aceea, cred în maturitatea politică a USR, a coaliţiei. Decizia premierului este absolut corectă. El a procedat la remaniere guvernamentală. A avut o toleranţă maximă faţă de ministrul Voiculescu. Într-o echipă guvernamentală, când se pierde încrederea unui ministru, pentru a păstra echipa de guvernare şi eficiența domeniului respectiv, eşti obligat să faci un act de remaniere în interes public. Cred că întreaga coaliție trebuie să stea aşezată şi să meargă mai departe", a spus Emil Boc, la Antena 3. 

Cât despre faptul că Barna a refuzat interimatul, iar USR a anunţat că nu va propune un interimar, acesta a mai spus: "Atunci, să propună un ministru care să vrea din mers portofoliul de la Ministerul Sănătăţii. Aşa s-ar proceda corect. Asta ar demonstra performanța politică a unui partid care vrea să guverneze România, nu pe la colţuri, nu în curtea şcolii, ne supărăm unii pe alţii că ne-a luat mingea cineva. Este vorba de guvernarea acestei ţări, în perioada de pandemie aflată la vârf".

USR, "puștani de stat"

"Vrem să funcționăm ca bărbați de stat și mai puțin ca puștani de stat”, spunea Dan Barna, în urmă cu două zile, deși astăzi lucrurile par să stea total diferit. După ce Vlad Voiculescu a fost demis de Florin Cîțu, fără să aibă loc nicio discuție cu USR, partidul cere acum ca premierul să fie schimbat. Maturitatea de care Emil Boc vorbește pare să nu există, în acest moment, la nivelul USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel