Voiculescu, luat pe sus de asociațiile de pacienți. Cezar Irimia: Ipocrizie dusă la extrem. Ne rezervăm dreptul de a-l acționa în judecată
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Vlad Voiculescu
Sursă foto: Facebook Vlad Voiculescu
Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, a declarat că îl va acționa în judecată pe Vlad Voiculescu, după ce acesta i-a sunat personal pe pacienții evacuați de la Spitalul Foișor.

"Este ipocrizie dusă la extrem pentru că s-a scuzat într-un fel, că a sunat pacienții, dar în realitate și-a bătut joc de pacienții din România și își bate joc în continuare, pozând în salvatorul sistemului de sănătate din România. Noi ca pacienți ne-am mai lovit o dată de optuzitatea domnului ministru, în 2016, în primul mandat, nu a avut nici un fel de comunicare cu asociațiile de pacienți din România, iar dumnealui e pe principiul "Fac cum vreau eu și cum știu eu", fără a consulta societatea civilă, fără a vorbi cu pacienții, de aceea noi ne rezervăm dreptul de a-l acționa în judecată chiar dacă a vrut să salveze niște vieți, dar în dauna altor vieți. (...) Cel care răspunde de instituțiile medicale este Ministerul Sănătății, chiar dacă unitatea respectivă se află sub jurisdicția unei autorități locale ca și parte administrativă. Este încă o minciună aruncată în față românilor pentru că Ministerul Sănătății este cel care dirijează sistemul de sănătate din România.", a declarat Cezar Irimia la RealitateaPlus.

Reamintim că și Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților (ANPP), a declarat că ministrul Sănătății ar putea fi dat în judecată pentru gestul său. Vlad Voiculescu nu avea dreptul să acceseze informații cu caracter personal, susține Barbu.

VEZI ȘI: Voiculescu ar putea fi dat în judecată, după ce i-a sunat pe pacienții evacuați de la Foișor. Vasile Barbu (ANPP): Nu avea dreptul! Se fac presiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel